317
Εστιατόριο με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ | Wikipedia

Η καραντίνα πάχυνε τους Γάλλους – Τι διαπίστωσε σχετική έρευνα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 21:21
Εστιατόριο με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ
|Wikipedia

Η καραντίνα πάχυνε τους Γάλλους – Τι διαπίστωσε σχετική έρευνα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 21:21

Το γενικό lockdown φαίνεται πως δεν έκανε πολύ καλό στους γαλλικούς… σωματότυπους, οι οποίοι «φόρτωσαν» αρκετά κιλά λόγω της σχετικής ακινησίας που επέβαλλε η καραντίνα.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition, η πλειοψηφία των Γάλλων πήρε 2,5 κιλά.

Συγκεκριμένα, το 57% των Γάλλων δήλωσε ότι πήρε βάρος αμέσως μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και του άγχους.

Το 14% έχασε βάρος κατά την διάρκεια της καραντίνας, ενώ για το 29% το βάρος τους παρέμεινε αμετάβλητο.

Οι ειδικοί υπολόγισαν ότι το βάρος αυτό κυμάνθηκε στα 2,5 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο, όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε διαδικτυακά μέσω ερωτηματολογίου από τις 24 ως τις 27 Απριλίου, σε δείγμα 3.045 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Τα στοιχεία της έρευνας επισημαίνουν ότι το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους κατά 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως η μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε μεταξύ των ανέργων και των ατόμων χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και στα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες.

Όσον αφορά τα καθημερινά θέματα στην καραντίνα το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις με τους συγκατοίκους τους για την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού.

Στα ζευγάρια οι γυναίκες ετοίμαζαν κυρίως τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμαζε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown.

Ακόμη, από τους ερωτηθέντες, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%.

Τέλος, μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...