188
Η Καλλιόπη Σπανού σε παλαιότερη παρουσία της σε Επιτροπή της Βουλής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαϊτας

Η Καλλιόπη Σπανού, πρώην Συνήγορος του Πολίτη, για υπηρεσιακή υπ. Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 14:14
Η Καλλιόπη Σπανού σε παλαιότερη παρουσία της σε Επιτροπή της Βουλής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαϊτας

Η Καλλιόπη Σπανού, πρώην Συνήγορος του Πολίτη, για υπηρεσιακή υπ. Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 14:14

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου ξεκινά επισήμως το Σάββατο, με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, επικαλούμενος, βάσει του άρθρου 41 του Συντάγματος, «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας». Μολονότι οι λέξεις «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, η όλη διαδικασία για πρόωρες εκλογές έχει καταλήξει να είναι μια τυπικότητα: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί το εθνικό θέμα που θα επικαλεστεί ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα θυροκολληθεί στη Βουλή.

Η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου, λοιπόν. Και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος εποπτεύει την εκλογική διαδικασία. Ο Μάκης Βορίδης θα αποχωρήσει και όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ΣΚΑΪ, τη θέση του θα πάρει η πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, ως υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών.

Η κυρία Σπανού εξελέγη τον Μάιο του 2011 Συνήγορος του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2015.

Από το 2003 έως το 2011 είχε επίσης υπηρετήσει ως Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...