360
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ισλαμική Τζιχάντ | Social media

Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με δύο ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 19:27
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ισλαμική Τζιχάντ
|Social media

Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με δύο ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 19:27

Νέο βίντεο με δύο ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη από τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις, και συγκεκριμένα από την Ισλαμική Τζιχάντ. Προηγουμένως, αντίστοιχα βίντεο είχαν δημοσιοποιηθεί από την πλευρά της Χαμάς (δείτε εδώ και εδώ).

Η 77χρονη και το 13χρονο αγόρι, που φαίνονται καλά στην υγεία τους 34 μέρες αφότου έπεσαν στα χέρια της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, φέρονται να επικρίνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη μέχρι στιγμής διαχείριση της κρίσης από πλευράς του, ανέφεραν τα ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία προέβαλαν αποσπάσματα του βίντεο.

Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση του υλικού αυτού, η Ισλαμική Τζιχάντ ισχυρίστηκε ότι είναι έτοιμη να αφήσει ελεύθερους τους δύο ομήρους για «ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους», όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να το κάνει.

«Δεν μπορούμε πλέον να της δίνουμε τη φροντίδα που χρειάζεται λόγω της έλλειψης καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και βασικών μέσων επιβίωσης» ανέφερε η τρομοκρατική οργάνωση αναφερόμενη στην 77χρονη.

Οσον αφορά τον έφηβο, η Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε διατεθειμένη να τον απελευθερώσει «για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγω της ηλικίας του, παρότι οι φυλακές του κατακτητή (σ.σ.: του Ισταήλ) είναι γεμάτες παιδιά» Παλαιστινίων.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 240 άνθρωποι, ισραηλινοί αλλά και ξένοι πολίτες, απήχθησαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς έχει αναφέρει ότι κρατάει σχεδόν 200. Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ, γνωστός ως Αμπού Χάμζα, δήλωσε από την πλευρά του στο βίντεο αυτό ότι η οργάνωσή του επίσης κρατάει ομήρους, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των δύο «θα λάβει χώρα εάν πληρούνται οι όροι ασφαλείας επί του πεδίου, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του παλαιστινιακού λαού» κατέληξε ο Χάμζα, τονίζοντας ότι η ζωή των ομήρων μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε στη δημοσιοποίηση του βίντεο μιλώντας για «ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους».

Χαμάς: Ισραηλινός στρατιώτης-όμηρος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε εξάλλου την Πέμπτη ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης που κρατείτο όμηρος στη Γάζα σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό εντός της ημέρας. Ενας δεύτερος ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε, προσέθεσε.

Η Χαμάς έχει ισχυριστεί και στο παρελθόν ότι μεταξύ των θυμάτων των βομβαρδισμών στη Γάζα συγκαταλέγονται όμηροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...