277
Η μοναχή Αντρέ εντάχθηκε σε καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944 | BFMTV

Η γηραιότερη Ευρωπαία νίκησε τον κορονοϊό και γιορτάζει τα 117 χρόνια της

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:55
Η μοναχή Αντρέ εντάχθηκε σε καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944
|BFMTV

Η γηραιότερη Ευρωπαία νίκησε τον κορονοϊό και γιορτάζει τα 117 χρόνια της

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:55

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η γαλλίδα μοναχή αδελφή Αντρέ, κατάφερε να νικήσει την Covid-19 και πρόκειται να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη.

Η κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν, που πήρε το όνομα αδελφή Αντρέ όταν εντάχθηκε σε καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό στις 16 Ιανουαρίου, στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε, στην Τουλόν της Γαλλίας. Απομονώθηκε από τους άλλους τροφίμους, αν και δεν εκδήλωσε κανένα σύμπτωμα.

Συνολικά 80 από τους 88 τροφίμους προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στον οίκο, ανέφερε ο Guardian, ενώ 10 από τους ασθενείς έχουν πεθάνει.

Σε ερώτημα εάν φοβήθηκε που νόσησε από την Covid-19, η αδελφή Αντρέ απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM: «Οχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω… Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου».

Εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας είπε ότι η αδελφή Αντρέ τα πηγαίνει πολύ καλά και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή Αντρέ, που είναι τυφλή και καθηλωμένη σε αμαξίδιο, αλλά γεμάτη ζωή, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της παρέα με μια μικρότερη ομάδα τροφίμων, σε σχέση με το σύνηθες, λόγω του νέου κορονοϊού. «Στάθηκε πολύ τυχερή», συμπλήρωσε.

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group). Πρώτος είναι μια άλλη γυναίκα, η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, που έκλεισε τα 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Στον κατάλογο της GRG τα 20 γηραιότερα πρόσωπα είναι όλα γυναίκες.

Οσο για το μυστικό της μακροζωίας της αδελφής Αντρέ, η ίδια δηλώνει ότι δεν το ξέρει και ότι ίσως μόνο ο Θεός έχει κάποια απάντηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...