248
Ο Εμανουέλ Μακρόν αγγίζει το σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία φέρετρο του Ζαν Πολ Μπελμοντό | REUTERS/Eric Gaillard

Adieu Bébel: Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 18:40
Ο Εμανουέλ Μακρόν αγγίζει το σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία φέρετρο του Ζαν Πολ Μπελμοντό
|REUTERS/Eric Gaillard

Adieu Bébel: Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 18:40

Με μια λιτή τελετή, η Γαλλία, με προεξάρχοντα τον πρώτο πολίτη της, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποχαιρέτησε την Πέμπτη τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, έναν ηθοποιό-σύμβολο με καριέρα έξι δεκαετιών.

Η τελετή έγινε στο περίφημο Invalides, το Μέγαρο των Απομάχων, στο Παρίσι, σε συμφωνία του Ελιζέ με την οικογένεια με την οικογένεια του Μπελμοντό. Παρέστησαν περί τους 700 καλεσμένους, όπως ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ηθοποιό, υπουργοί, προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης ήταν μεταξύ των καλεσμένων. Παρούσα φυσικά όλη η οικογένεια του ηθοποιού.

Γιγαντοοθόνες στήθηκαν έξω από τον χώρο για τους πολλούς που δεν θα μπορούσαν να βρεθούν στην τελετή.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφώνησε τον επικήδειο προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού, μπροστά στο φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, η ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου και έπειτα το μουσικό μοτίβο του Ενιο Μορικόνε από την ταινία «Le Professionel».

Ηταν μια φιγούρα που ξεπερνούσε τα στυλ, διέσχιζε τις εποχές και έσπαζε όλα τα όρια, είπε στην ομιλία του ο γάλλος πρόεδρος, αναφέροντας και τη στενή σχέση του Μπελμοντό με τον Αλέν Ντελόν. Ο Μπελμοντό, συνέχισε ο Μακρόν, είχε ταυτιστεί με τη Γαλλία: «τον αγαπάμε γιατί μας μοιάζει», κατέληξε.

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή στις 11 το πρωί στην εκκλησία του Σεν-Ζερμέν ντε Πρε. Η σορός του Ζαν Πολ Μπελμοντό θα αποτεφρωθεί σε αυστηρά οικογενειακή τελετή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...