284
Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή παρουσιάζουν τον 8χρονο Κυριάκο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 | Creative Protagon

Οταν ο 8χρονος Κυριάκος συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 16:22
Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή παρουσιάζουν τον 8χρονο Κυριάκο στα μέσα της δεκαετίας του 1970
|Creative Protagon

Οταν ο 8χρονος Κυριάκος συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 16:22

Θερμό κλίμα και συμβολισμούς ενότητας -μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης- περιείχε η περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πέμπτη. Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Αχ. Καραμανλής συνταξίδεψαν στο ίδιο αυτοκίνητο για μεγάλο μέρος της περιοδείας, με τον υπουργό Υποδομών και βουλευτή Σερρών να δηλώνει ότι όλη η ΝΔ είναι «μια γροθιά» μαζί με τον Πρωθυπουργό.

Καταλύτης έγινε με απροσδόκητο τρόπο και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος υποδέχθηκε στο δρόμο τον Πρωθυπουργό με μια παλιά κορνιζαρισμένη φωτογραφία, στην οποία εικονίζονται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρωθυπουργός στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να χαιρετά ευθυτενής δια χειραψίας ένα μικρό παιδί που τον κοιτάει χαμογελώντας. Το παιδί της φωτογραφίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μόλις πήρε στα χέρια του τη φωτογραφία είπε αμέσως ότι θα την τοποθετήσει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του «Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το περιστατικό: «Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» σημείωσε.

«Ημουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...