338
Ο Τζακ, άρρωστος με πνευμονία, αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο δάπεδο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια | Daily Mirror

Η φωτογραφία που δεν ήθελε να δει ο Μπόρις Τζόνσον: ένα άρρωστο παιδί κοιμάται καταγής σε νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:12
Ο Τζακ, άρρωστος με πνευμονία, αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο δάπεδο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια
|Daily Mirror

Η φωτογραφία που δεν ήθελε να δει ο Μπόρις Τζόνσον: ένα άρρωστο παιδί κοιμάται καταγής σε νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:12

Τρεις και τέσσερις φορές αρνήθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να δει και να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια για τα κενά του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτού του συστήματος που οι συμπατριώτες του βλέπουν με καμάρι και οι αντίπαλοί του πρωθυπουργού τον κατηγορούν ότι θέλει να το ξεπουλήσει.

Την κατάσταση του βρετανικού ΕΣΥ έδειχνε ανάγλυφα η φωτογραφία ενός αγοριού τεσσάρων ετών.

Επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι, οι γονείς του μικρού Τζακ τον έβαλαν να κοιμηθεί πρόχειρα στο δάπεδο των επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομείο στο Λιντς. Το αγόρι ήταν ξαπλωμένο πάνω σε παλτά και εκτεθειμένο, παρότι είχε πνευμονία.

Μπροστά σε αυτήν την εικόνα, για την οποία τον ρώτησε επίμονα δημοσιογράφος, ο Τζόνσον επέλεξε να κλείσει (μεταφορικά μιλώντας) τα μάτια.

Σε προεκλογική επίσκεψη του Τζόνσον τη Δευτέρα στο Σάντερλαντ, ο δημοσιογράφος του ITV Τζο Πάικ ρώτησε τον πρωθυπουργό αν είχε δει τις φωτογραφίες· αυτός απάντησε αρνητικά. Τότε ο δημοσιογράφος έβγαλε το κινητό του για να του δείξει και να του περιγράψει την επίμαχη φωτογραφία.

Ο Τζόνσον αρνήθηκε: «Καταλαβαίνω, προφανώς όποιος είχε ποτέ κακές εμπειρίες με το ΕΣΥ έχει την πλήρη στήριξή μας». Στη συνέχεια προσπάθησε να περάσει σε άλλο θέμα, αλλά ο Πάικ επέμενε: «Πώς αισθάνεστε βλέποντας αυτή τη φωτογραφία;».

Η απάντηση του Τζόνσον ήταν και πάλι αόριστη: «Να σας πω, δεν είχα τη δυνατότητα να δω τη φωτογραφία».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε ξανά: «Δεν θα τη δείτε;» Αλλά ο Τζόνσον  για τρίτη φορά αρνήθηκε να το κάνει: «Θα την εξετάσω αργότερα».

Πιέστηκε εκ νέου αλλά και πάλι αρνήθηκε: «Αυτό που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε τη χώρα μπροστά και να επενδύουμε στο ΕΣΥ».

Και για να αποφύγει να δει τη φωτογραφία του παιδιού, πήρε το κινητό του δημοσιογράφου και το έβαλε στην τσέπη του, αν και αυτό δεν φάνηκε στην κάμερα.

Οταν ο δημοσιογράφος πίεσε για πολλοστή φορά τον Τζόνσον, τότε μόνο κοίταξε τη φωτογραφία, έχοντας να πει δυο-τρία τυπικά λόγια: «Απαίσια φωτογραφία. Φυσικά ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια [του παιδιού] και από όποιον είχε αρνητικές εμπειρίες από το ΕΣΥ. Στηρίζουμε όμως το Σύστημα και νομίζω ότι γενικά οι ασθενείς έχουν πολύ καλύτερες εμπειρίες».

Μόνο τότε ήταν που επέστρεψε το κινητό στον δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...