484
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Φώφη, ο Χρηστίδης και η εκλογολογία στον 10ο όροφο του «Ευαγγελισμού»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 14:01

Η Φώφη, ο Χρηστίδης και η εκλογολογία στον 10ο όροφο του «Ευαγγελισμού»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 14:01

Ο πληθωρισμός υποψηφιοτήτων για την αρχηγία στο Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε ένταση. Κυρίως μετά την απόφαση του Παύλου Χρηστίδη, μέχρι πρότινος εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, να διεκδικήσει και αυτός την προεδρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταφέρεται μια ενόχληση της Φώφης Γεννηματά, η οποία από το νοσοκομείο έκανε μια διαρροή για το τι είπε στον κ. Χρηστίδη.

Ο τελευταίος επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και της ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος. Από το περιβάλλον του κ. Χρηστίδη ειπώθηκε ότι η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Ομως μια διαφορετική εικόνα περιέγραψαν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, όπως ανέφεραν και tanea.gr.

«Η δήλωση που έχω κάνει ισχύει απόλυτα. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να με εμπλέξει στην εκλογική διαδικασία και να επικαλείται το όνομά μου», ήταν το μήνυμά της προς τον κ. Χρηστίδη ο οποίος με την υποψηφιότητά του θέλει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, να εκφράσει τη νέα γενιά, αλλά και να συστηθεί ως «ο άνθρωπος της Φώφης». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν ένας πολιτικός δικαιούται να περιγράφεται ως «άνθρωπος της Φώφης» αυτός είναι ο κ. Χρηστίδης, ο οποίος είναι στενός της συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη όμως φάνηκε σαν να παραβαίνει μια επιθυμία της προέδρου να μην υπάρξει «γεννηματική» υποψηφιότητα.

Το περιβάλλον της προέδρου του κόμματος φαίνεται έτσι να παίρνει αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Χρηστίδη, με τις οποίες, όπως λέγεται, δείχνει να μη σέβεται την επιθυμία της κυρίας Γεννηματά να μην υπάρξει υποψηφιότητά που θα χρεωθεί στην ίδια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», την κυρία Γεννηματά επισκέφτηκαν την Πέμπτη στον δέκατο όροφο του «Ευαγγελισμού», ο Μανώλης Οθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εκ των στενότερων συνεργατών της. Στη συζήτηση επισφραγίστηκε η απόφαση να μην υπάρξει δήλωση στήριξης κάποιου υποψηφίου.

Στο μεταξύ, η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε για να αξιολογήσει τις υπογραφές που κατέθεσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως απαιτείται, και να τους ανακηρύξει υποψήφιους.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Επιτροπή θα ικανοποιήσει το αίτημα του Βασίλη Κεγκέρογλου, του Παύλου Γερουλάνου και του κ. Χρηστίδη, οι οποίοι ζήτησαν παράταση μιας εβδομάδας, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, για να συγκεντρώσουν και εκείνοι τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης και πως επίσης έχουν υπογράψει άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος, καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

«Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φώφης Γεννηματά. Σε επικείμενη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητά μου», ανέφερε ο ίδιος και συνεχάρη τους συνυποψήφίους του για τη συμμετοχή τους.

«Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη δημοκρατική παράταξη του 21ου αιώνα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...