334
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 11:13
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 11:13

Περίπου δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή της, η καθαιρεθείσα λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο Qatargate, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, επέστρεψε ξανά στο κεντρικό κτίριο της Ευρωβουλής στην οδό Wiertz, 1047, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η ελληνίδα ευρωβουλευτής εντοπίστηκε να περπατάει στους διαδρόμους του κτιρίου έχοντας μαζί της δύο ετών κορούλα της. Και όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο πρακτορείο Ansa, έχει πλέον επιστρέψει στην εργασία της.

Προ ημερών, υπενθυμίζεται, η Εύα Καϊλή, κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγγέλλοντας παραβίαση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων της, «η Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για την παραβίαση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας διότι παρακολουθείτο από τις μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA, η οποία θεσμικώς ερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις κινήσεις των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Η δημοσιοποίηση αυτής της είδησης προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον, παρόλο που υπήρξαν κάποια, συγκεκριμένα μέσα, που συστηματικά βάλλουν κατά της κυρίας Καϊλή, που την κατηγόρησαν για την δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Αλλά τα συνταρακτικά νέα που ακολούθησαν, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και ο δικαστής-ανακριτής Μισέλ Κλεζ παρακολουθείτο, τους άφησαν άφωνους!! Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται πως η πικρή αλήθεια είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου έχουν εγκατασταθεί, το θύμα των οποίων είναι σήμερα η κυρία Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, την μεθαύριο ποιος;» καταλήγουν οι κ.κ. Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επίσης, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη, της δόθηκε και η άδεια να ταξιδεύει στο Στρασβούργο για τις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Εύα Καϊλή είχε παραιτηθεί της συμμετοχής της στη σύνοδο του Ιουνίου, επί γαλλικού εδάφους, για προσωπικούς λόγους. Είναι όμως πολύ πιθανό να εμφανιστεί στην επόμενη Ολομέλεια του ΕΚ, που έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...