549
| Aris Oikonomou/ SOOC

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη νέα επίθεση Πολάκη στον Πρετεντέρη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 22:45
|Aris Oikonomou/ SOOC

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη νέα επίθεση Πολάκη στον Πρετεντέρη

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 22:45

Τη «λελογισμένη» αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η πρόσφατη λεκτική επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διαμαρτύρεται έντονα για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλος Πολάκης κατά του συναδέλφου Γιάννη Πρετεντέρη» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του σωματείου των δημοσιογράφων, που εξεδόθη την Τετάρτη.

«Οι δημοσιογράφοι ασκούν το επάγγελμά τους σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και εάν δεν τους τηρούν μπορεί οποιοσδήποτε να το καταγγείλει με συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Οι προσβολές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα» προσέθεσε η ΕΣΗΕΑ.

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του «αψύ Σφακιανού» στο Facebook την Κυριακή, με την οποία ο εκ των ένθερμων υποστηρικτών του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε σε άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου στα «ΝΕΑ», σημειώνοντας τα εξής (σ.σ.: οι υπογραμμίσεις είναι του Protagon):

«Δεν υπάρχει γενικώς “τοξικότητα”… Για το σύστημα της διαπλοκής, το Μητσοτακέικο, τα φίλια ΜΜΕ τους, και τους πετσοταϊσμένους δημοσιογράφους, “τοξικό” είναι ό,τι είναι επικίνδυνο για τα συμφέροντα των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα! Γι’ αυτό οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους γίνονται τόσο δηλητηριώδεις».

Κατέληξε τονίζοντας: «Γιαννη Πρετεντέρη με αυτό το δημοσίευμα αποδεικνύεις άλλη μια φορά πως είσαι αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, δηλαδή: ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚ@Τ@!!!

»Ορθώς ανησυχείς και θα φανεί σύντομα γιατί….».

Η επίμαχη ανάρτηση:

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του αναφερόταν στην επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, κάνοντας λόγο για «το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ». Στο ερώτημα αν αυτό το τέλος θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, απάντησε αρνητικά.

«Οταν ένα κόμμα μαζεύει από εκλογή σε εκλογή κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν δεν έχει ραχοκοκαλιά και φυσιογνωμία, όταν το μοναδικά κοινό χαρακτηριστικό όλων των καρυδιών που μαζεύτηκαν είναι ο Τσίπρας κι όταν ο Τσίπρας φεύγει τελικά βαριά ηττημένος, τι μένει; Οχι πολλά πράγματα.

Ασφαλώς θα μπορούσε το τέλος να είναι λιγότερο ξεκαρδιστικό ή αξιολύπητο, αλλά στην πολιτική, όπως και στη ζωή, κανείς δεν διαλέγει το τέλος. Απλώς το υπομένει. Δεν είναι φυσικά η πρώτη (κι υποθέτω ούτε η τελευταία…) φορά που μια αριστερή οργάνωση ή παράταξη ηττάται και μας κουνάει μαντήλι. Το γουστόζικο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μια Αριστερά κλείνει έναν κύκλο του βίου της διακωμωδώντας τον ίδιο της τον εαυτό…» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το επίμαχο άρθρο, το οποίο κοινοποίησε ο ίδιος ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του, έχει ως εξής:

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Πολάκης δεν είχε σχολιάσει την τοποθέτηση της ΕΣΗΕΑ. Είχε φροντίσει ωστόσο να επιβεβαιώσει –για πολλοστή φορά– όσους τον επικρίνουν, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τις ανοίκειες εκφράσεις που χρησιμοποιεί, όχι μόνο σε βάρος δημοσιογράφων.

Σε νέο post του στο Facebook ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «τρολ που παριστάνει την υπουργό» την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ σε άλλη ανάρτηση περιέγραψε τη μεταξύ τους αντιπαράθεση ως «ξεφτίλισμα».

Υπενθυμίζεται ότι η στάση Πολάκη σε σειρά ζητημάτων είχε οδηγήσει στη ρήξη του, φαινομενικά, με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία παραλίγο να οδηγήσει στη διαγραφή του βουλευτή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ακολούθησε η «αποκατάστασή» του, ωστόσο, μετά από τη σχετική «στροφή» Τσίπρα, μια απόφαση που ο τελευταίος «πλήρωσε ακριβά», όπως γράφουν (ακόμη και) Μέσα φιλικά προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...