251
|

Η ΕΡΤ έδιωξε τον Δημοσθένη Καρμοίρη για το ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 14:08

Η ΕΡΤ έδιωξε τον Δημοσθένη Καρμοίρη για το ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 14:08

Ηταν μια ακόμη δύσκολη στιγμή για την ΕΡΤ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ισως μάλιστα η πιο δύσκολη. Διότι αν το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάλυψη της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς τού αγωνίσματος των κρίκων αποδόθηκε στον ιάπωνα τηλεσκηνοθέτη, το ότι ένας δημοσιογράφος εμφανίζεται από τη συχνότητα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και κάνει γελοία ρατσιστικά σχόλια, στο πλαίσιο ενός κακού νοούμενου χιούμορ, δεν έχει δικαιολογία.

Ετσι, ο Δημοσθένης Καρμοίρης τέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΕΡΤ.

Τι είχε πει; Μιλώντας την Τρίτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και σχολιάζοντας το πινγκ πονγκ και τον αποκλεισμό-θρίλερ του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ (ο έλληνας πρωταθλητής έχασε 4-3 και ενώ είχε οκτώ match point!), ο κ. Καρμοίρης θεώρησε πρέπον να αστειευτεί on air:

«Οταν είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;», ήταν το αδιανόητο σχόλιό του για τους κορεάτες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε, η ΕΡΤ προχώρησε στην απομάκρυνση του κ. Καρμοίρη με συνοπτικές διαδικασίες.

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια Τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», ανέφερε η δημόσια τηλεόραση σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Καρμοίρης είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ για να ενισχύσει το τηλεοπτικό προϊόν των Ολυμπιακών Αγώνων. Και μέσα σε λίγες ημέρες, κατάφερε να σχολιάσει ότι η Αννα Κορακάκη «τα θαλάσσωσε» –η οποία κατέκτησε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες– και να πει σαχλαμάρες για τους Ασιάτες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...