212
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη | Intime

Η Ελλάδα στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Μενδώνη: Παγκόσμια διάκριση

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 19:30
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
|Intime

Η Ελλάδα στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Μενδώνη: Παγκόσμια διάκριση

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 19:30

Η Ελλάδα εξελέγη από το πρώτο γύρο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η οποία εργάζεται για την προστασία μνημείων σε όλο τον κόσμο, τα οποία μεταξύ άλλων απειλούνται και από την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από την Ελλάδα εξελέγησαν άλλες 11 χώρες:  Αγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αργεντινή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ζάμπια, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κατάρ, Μεξικό και Ρουάντα, όπως ανακοινώθηκε κατά την 23η Γενική Συνέλευση των χωρών της Σύμβασης για την Παγκόσμια Κληρονομιά που διεξάγεται στο Παρίσι.

Με αφορμή την εκλογή, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα εξελέγη -από τον  πρώτο γύρο- μέλος της Επιτροπής  Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη διάκριση στον παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η  επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς -που έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης- καθώς και η διατήρηση και ενδυνάμωση της οικουμενικής αξίας των μνημείων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, καθώς και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News