228
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ινδίας, Δένδιας και Τζαϊσχανκάρ παραδίδουν στην Αθήνα το άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δένδιας: «Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη πιστή στο πνεύμα του Γκάντι»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2021, 11:19
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ινδίας, Δένδιας και Τζαϊσχανκάρ παραδίδουν στην Αθήνα το άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δένδιας: «Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη πιστή στο πνεύμα του Γκάντι»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2021, 11:19

«Αυτή η “Μεγάλη Ψυχή”, όπως είναι η σημασία της προσωνυμίας “Μαχάτμα” στα σανσκριτικά, δεν είναι μόνο ο πατέρας του ινδικού έθνους. Είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες, και όχι μόνο, του 20ου αιώνα. Μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Οι γενιές των ανθρώπων που έρχονται έχουν να διδαχθούν πολλά από το έργο του, από την πορεία του, από τη ζωή του».

Με αυτά τα λόγια ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι στο κέντρο της Αθήνας, στην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, λίγα μέτρα από το άγαλμα του Τρούμαν, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ, με τον οποίο ο έλληνας ΥΠΕΞ είχε εποικοδομητικές συνομιλίες που κάλυψαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Μαχάτμα Γκάντι δεν θα αισθανθεί άσχημα στη θέση αυτή, στο κέντρο της πόλεως των Αθηνών.  Δεν θα αισθανθεί καμία “μοναξιά”. Ο ανδριάντας του βρίσκεται πολύ κοντά στην Πρεσβεία της πατρίδας του, της Ινδίας, στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του. Αλλά θα είναι κοντά και στους χιλιάδες Ελληνες που διέρχονται κάθε μέρα από το σημείο αυτό», σχολίασε και υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι «τόσο η χώρα μας, η Ελλάδα, όσο και η Ινδία, τιμούν τη μνήμη του με τον πιο σωστό τρόπο: προωθώντας και εργαζόμενες διαχρονικά για την παγκόσμια ειρήνη, για την σταθερότητα, για την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, για την έλλειψη της βίας στις σχέσεις μεταξύ των κρατών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...