287
Στο Βροντάδο δεν υπήρξαν τραυματισμοί - ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν | Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Ελλάδα πληρώνει και την ανοησία με τις κροτίδες: Επτά άτομα ακρωτηριάστηκαν εφέτος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 10:03
Στο Βροντάδο δεν υπήρξαν τραυματισμοί - ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν
|Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Ελλάδα πληρώνει και την ανοησία με τις κροτίδες: Επτά άτομα ακρωτηριάστηκαν εφέτος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 10:03

Ενα επικίνδυνο έθιμο, μια εθνική ανοησία που επαναλαμβάνεται και μάλιστα συχνά διαφημίζεται: Για μία ακόμη φορά, το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Οπως ανέφερε το Mega την Τρίτη του Πάσχα, τουλάχιστον επτά άτομα ακρωτηριάστηκαν σε τραυματισμούς από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης και όχι μόνον, παρά τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ..

Ηδη από τον Απρίλιο, 180.000 κροτίδες και βεγγαλικά είχαν κατασχεθεί από την αστυνομία, και είχαν συλληφθεί άτομα για την παράνομη κατοχή και χρήση τους. Αλλά το φαινόμενο των παράνομων κροτίδων και άλλων τέτοιων ειδών είναι κυρίαρχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα του Πάσχα άνδρας που ελέχθηκε στο συνοριακό σημείο διέλευσης στην Εξοχή Δράμας, εντοπίστηκε να έχει στο όχημά του πέντε συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 60 κροτίδες. Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου.

Σοβαρός ήταν ο τραυματισμός ενός 14χρονου από κροτίδα που έσκασε στο χέρι του το βράδυ της Ανάστασης έξω από εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων, καθώς ακρωτηριάστηκαν τα τρία του δάχτυλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του ανηλίκου συνέβη όταν προσπάθησε να πετάξει μία κροτίδα αλλά αυτή έσκασε πάνω στο χέρι του – με αποτέλεσμα να προκληθεί και αναστάτωση στην εκκλησία.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη.

Ο 14χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στους Φούρνους Ικαρίας τραυματίστηκε ένας 35χρονος: λίγο πριν την Ανάσταση έσκασε στο χέρι του το βεγγαλικό που μετέφερε –διεκομίστηκε στο νοσοκομείο στην Ικαρία που οι γιατροί σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του στο δεξί χέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...