245
Παραλία στη Σαντορίνη αναμένει τουρίστες | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η Ελλάδα με άλλες έξι χώρες σε τουριστικό «άξονα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 20:51
Παραλία στη Σαντορίνη αναμένει τουρίστες
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η Ελλάδα με άλλες έξι χώρες σε τουριστικό «άξονα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 20:51

Την επαναλειτουργία των αεροπορικών μεταφορών με σκοπό το εμπόριο και τον τουρισμό δρομολογούν επτά χώρες, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

H ιταλική εφημερίδα εντάσσει σε αυτό το «κλαμπ», όπως λέει, και την Ελλάδα, καθώς θέλει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήδη να είναι συνομιλητής, μέσω τηλεδιάσκεψης, των ηγετών αυτών των έξι χωρών και για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Ιταλοί γράφουν ότι «ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου συσκέφθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς της Αυστρίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Δανίας» για να συζητήσουν τη νέα συμμαχία που δρομολογείται με στόχο «το άνοιγμα πτήσεων και των ανταλλαγών, εμπορικών ή τουριστικών».

Στο πρότζεκτ, που κατά την Corriere είναι στα σκαριά, η ισραηλινή εμπειρία στην ηλεκτρονική παρακολούθηση ατόμων μολυσμένων από την ίωση του κορονοϊού θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ετσι θα αναπτυχθεί μεταξύ των υπηρεσιών της Ελλάδας και των έξι χωρών «ένα κοινό ψηφιακό πρόγραμμα, το οποίο όμως θα σέβεται την ιδιωτική ζωή των πολιτών».

Η ιδέα και η πρόταση ανήκουν στον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος εισηγήθηκε τη θέσπιση κοινών πρωτοκόλλων και μέτρων ασφαλείας από όλες αυτές τις χώρες. Ωστόσο «τα μεταξύ τους σύνορα παραμένουν ακόμη κλειστά».

Η ιταλική εφημερίδα, που ρίχνει βάρος στην ισραηλινή συμβολή στην όλη υπόθεση, σημειώνει ότι η El Al, η αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, κινδυνεύει από οικονομική κατάρρευση, καθώς συνεχίζουν να ταξιδεύουν μόνο τα cargo αεροπλάνα της για τη μεταφορά εμπορευμάτων, ενώ εκτελούνται και ορισμένες ειδικές πτήσεις μεταφοράς Ισραηλινών από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...