359
O πολυδιαφημισμένος Εμπαπέ αγκαλιάζει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Χρειάστηκε να εκτελέσει το πέναλτι δύο φορές για να τον νικήσει | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η Ελλάδα έχασε αλλά θα έχει για πάντα το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 00:10
O πολυδιαφημισμένος Εμπαπέ αγκαλιάζει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Χρειάστηκε να εκτελέσει το πέναλτι δύο φορές για να τον νικήσει
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η Ελλάδα έχασε αλλά θα έχει για πάντα το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 00:10

Ενα πέναλτι –το οποίο, μάλιστα, χρειάστηκε να εκτελεστεί δύο φορές– ήταν αυτό που έκαμψε τελικά την αντίσταση της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην πολυδιαφημισμένη Γαλλία: οι δευτεραθλητές κόσμου επικράτησαν 1-0 στο «Σεντ Ντενίς» και η Ελλάδα έφυγε από τη γαλλική πρωτεύουσα με ήττα, στο τρίτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2024.

Παρά την ήττα όμως, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς απέναντι σε μια παντοδύναμη ομάδα, με αστέρες όπως ο Εμπαπέ και ο Γκριζμάν και έδειξε ότι αν συνεχίσει έτσι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στον όμιλο της. Ουσιαστικά αυτή η βραδιά στο Παρίσι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να περιορίσει όλα τα ατού των Γάλλων, οι οποίοι έκαναν μία όλη κι όλη ευκαιρία της προκοπής και αυτή στο 44’, όταν ο Κουντέ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε.

Ωστόσο το β’ μέρος ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα μας: ένα διπλό λάθος του Μαυροπάνου έδωσε την ευκαιρία στην Γαλλία να ανοίξει το σκορ. 

Στο 49ο λεπτό ο στόπερ έκανε αδικαιολόγητο πέναλτι στον Γκριζμάν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εμπαπέ με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να αποκρούει την εκτέλεση, όμως ο Μαυροπάνος είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή και το VAR έδειξε επανάληψη. Τη δεύτερη φορά ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν αστόχησε και έκανε το 1-0 στο 55’.

Το κακό για τον Μαυροπάνο και την Εθνική τρίτωσε στο 69′, όταν ο Κολό Μουανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας με τον έλληνα παίκτη της Στουτγκάρδης να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη του Λαόθ, αφήνοντας την Ελλάδα με δέκα παίκτες.

Ακόμα και έτσι πάντως η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει την ζημιά, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία παίζοντας και με παίκτη παραπάνω απείλησε πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριζμάν (86’ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77’ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86’ Ζιρού), Εμπαπέ.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66’ Φούντας), Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (72’ Ρέτσος), Μάνταλος, Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης), Μασούρας (72’ Κουλιεράκης).

Στο άλλο ματς του ομίλου Ιρλανδία – Γιβραλτάρ 3-0.

Η βαθμολογία: Γαλλία 12, Ελλάδα 6, Ιρλανδία 3, Ολλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...