464
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας νιώθει νέα - νεότερη, τουλάχιστον, από κυρία 95 χρόνων. Ετσι αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο που αφορά άτομα τρίτης ηλικίας | Frank Augstein/Pool via REUTERS/File Photo

Η Ελισάβετ αρνήθηκε βραβείο γηρατειών επειδή νιώθει νέα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 21:55
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας νιώθει νέα - νεότερη, τουλάχιστον, από κυρία 95 χρόνων. Ετσι αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο που αφορά άτομα τρίτης ηλικίας
|Frank Augstein/Pool via REUTERS/File Photo

Η Ελισάβετ αρνήθηκε βραβείο γηρατειών επειδή νιώθει νέα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 21:55

Να με χρίσετε «Γριά της χρονιάς»; Ευχαριστώ, αλλά… όχι. Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ αρνήθηκε με βασιλική ευγένεια το βραβείο που της προσέφερε το περιοδικό «Oldie», μία διάκριση που απονέμει κατ’ έτος σε πολίτη τρίτης ηλικίας μεν, διακεκριμένο δε. Δεν το έκανε από σνομπισμό, αλλά επειδή η ίδια αισθάνεται νέα, δηλαδή αρκετά νεότερη από τα 95 χρόνια που της φορτώνουν τα σκονισμένα ληξιαρχικά βιβλία.

Είναι υποκειμενική υπόθεση η πραγματική ηλικία λέει και η Corriere della Sera, η οποία δίνει κατ’ αυτόν τον χαριτωμένο τρόπο και την είδηση ότι η Ελισάβετ έλαβε εντολή από τους γιατρούς της να ξεκουραστεί μερικές ημέρες. Αλλά, και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν συμβαίνει τίποτε το ανησυχητικό. Για την Ιστορία, ας σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον στο σκεπτικό της βράβευσης της Ελισάβετ αφορά τη δύναμη ψυχής και τη στωικότητα που επέδειξε στη δύσκολη κορονοϊκή εποχή, η οποία για αυτήν έγινε δυσκολότερη με τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ωστόσο η βασίλισσα όντως ακύρωσε την προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία έπειτα από τις συμβουλές των γιατρών της ότι «πρέπει να ξεκουραστεί μερικές ημέρες». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, πάντως, ανακοίνωσε με έμφαση ότι η βασίλισσα δέχτηκε απρόθυμα τις ιατρικές συμβουλές για ανάπαυση: «Η Αυτής Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και είναι απογοητευμένη που δεν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να έχει μία σειρά συναντήσεων σήμερα και αύριο. Η βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να την επισκεφθεί στο μέλλον».

Η Ελισάβετ, λοιπόν, ξεκουράζεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου το βράδυ της περασμένης Τρίτης καλωσόρισε ηγέτες επιχειρήσεων, επιχειρηματίες τεχνολογίας και πολιτικούς σε λαμπρή δεξίωση. Μεταξύ των καλεσμένων που δέχθηκε, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον φυσικά, ήταν και ο αμερικανός Κροίσος Μπιλ Γκέιτς. Είναι σαφές ότι η συμβουλή των γιατρών περί ολιγοήμερης ανάπαυσης δεν αφορά νόσηση από κορονοϊό, συνεπώς όλοι όσοι τη συναναστράφηκαν στο πάρτι ας μείνουν ήσυχοι.

Η Ελισάβετ με τον Γκέιτς στη δεξίωση της περασμένης Τρίτης (Arthur Edwards/Pool via REUTERS)

Η Ελισάβετ, ως γνωστόν, έχει εκφράσει τις οικολογικές ευαισθησίες της και θέλει διακαώς να παρακολουθήσει τις εργασίες του μίτινγκ Cop26 περί κλιματικής αλλαγής, που θα γίνει σε λίγες ημέρες στη Γλασκώβη. Πλέον δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να παραστεί εκεί, παρά την επιθυμία της.

Πριν από τη δεξίωση, το περασμένο Σαββατοκύριακο δηλαδή, η βασίλισσα απόλαυσε ιπποδρομιακούς αγώνες στο Ασκοτ και ήταν ευδιάθετη. Την περασμένη εβδομάδα όμως είχε χρησιμοποιήσει ένα μπαστούνι με σκοπό να διευκολύνει τη βάδισή της.

Στη Βόρεια Ιρλανδία η Ελισάβετ θα παρευρίσκετο σε κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις: θα συναντούσε μαθητές, τοπικούς παράγοντες και θα παρακολουθούσε και εκκλησιαστική λειτουργία στο πλαίσιο επισήμων εκδηλώσεων. Το πολιτικό προσωπικό της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας ευχήθηκε στην Ελισάβετ καλή ξεκούραση. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα το επόμενο καλοκαίρι θα εορτάσει τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...