758
Ο Τζόνι Ντεπ κάνει μια χειρονομία που σημαίνει «ευχαριστώ» στους οπαδούς του που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το λονδρέζικο δικαστήριο | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Η «έξωθεν καλή μαρτυρία» για τον Τζόνι Ντεπ: «Ποτέ του δεν ήταν βίαιος»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 17:57
Ο Τζόνι Ντεπ κάνει μια χειρονομία που σημαίνει «ευχαριστώ» στους οπαδούς του που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το λονδρέζικο δικαστήριο
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Η «έξωθεν καλή μαρτυρία» για τον Τζόνι Ντεπ: «Ποτέ του δεν ήταν βίαιος»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 17:57

Την «έξωθεν καλή μαρτυρία» επικαλέστηκε προς υπεράσπισή του ο Τζόνι Ντεπ, καθώς δύο πρώην σύντροφοι του, η Γουινόνα Ράιντερ και η Βανέσα Παραντί, δήλωσαν ότι ο αμερικανός ηθοποιός δεν υπήρξε ποτέ βίαιος απέναντί τους.

Οι δύο γυναίκες αναμενόταν να καταθέσουν την Πέμπτη το πρωί στην εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει κάνει ο Ντεπ στη βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun, για ένα, όπως λέει, «κίτρινο και απολύτως ψευδές» δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ως τον άνθρωπο που συμπεριφερόταν βίαια απέναντι στην Άμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Τελικά, η κατάθεση της Ράιντερ και της Παραντί ακυρώθηκε.

Η νομική ομάδα του Ντεπ αποφάσισε να μην τις καλέσει να καταθέσουν- μέσω βιντεοσύνδεσης- καθώς πλέον δεν αμφισβητείται ο ισχυρισμός του ηθοποιού ότι δεν χτυπούσε τις προηγούμενες συντρόφους του.

Πάντως, η νομική ομάδα της Sun δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει «κάποιες ερωτήσεις» στις δύο γυναίκες.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, δόθηκαν στη δημοσιότητα εγγράφως οι δηλώσεις που επρόκειτο να κάνουν τόσο η Ράιντερ όσο και η Παραντί στο δικαστήριο.

Ράιντερ: Τον ξέρω μόνο ως έναν καλό, τρυφερό και περιποιητικό άνδρα

Η Γουινόνα Ράιντερ, που είχε σχέση με τον Τζόνι Ντεπ για τέσσερα χρόνια, στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του 1990, τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε βίαιος απέναντί της.

«Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσω από τη δική μου εμπειρία, καθώς προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Άμπερ. Αλλά με βάση τη δική μου εμπειρία, που ήταν τόσο έντονα διαφορετική, ήμουν απολύτως σοκαρισμένη, μπερδεμένη και συγχυσμένη όταν έμαθα τις κατηγορίες σε βάρος του», ανέφερε η ηθοποιός στη δήλωσή της.

«Η ιδέα ότι είναι ένα απίστευτα βίαιο άτομο απέχει μακράν από τον Τζόνι που γνώριζα και αγαπούσα. Δεν μπορώ να συλλάβω αυτές τις κατηγορίες. Ποτέ, ποτέ, δεν υπήρξε βίαιος απέναντί μου. Ποτέ, ποτέ δεν με κακομεταχειρίστηκε. Ποτέ δεν ήταν βίαιος ή υβριστικός απέναντι σε οποιονδήποτε έχω δει», ανέφερε ακόμη.

«Πραγματικά και ειλικρινά τον ξέρω μόνο ως έναν καλό άνδρα, έναν απίστευτα τρυφερό, περιποιητικό άνδρα που ήταν τόσο προστατευτικός με εμένα και τους ανθρώπους που αγαπά, που ένιωθα τόσο πολύ ασφαλής μαζί του. Δεν θέλω να αποκαλέσω κανέναν ψεύτη, αλλά από την εμπειρία μου με τον Τζόνι, είναι αδύνατο να πιστέψω ότι είναι αληθινοί αυτοί οι τόσο τρομακτικοί ισχυρισμοί. Το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό, γνωρίζοντάς τον όπως εγώ», κατέληξε στη δήλωσή της η Ράιντερ.

Η Χερντ (μπροστά) καταφτάνει στο δικαστήριο. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Παραντί: Ο Τζόνι; Είναι ένας ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος και πατέρας

Από την πλευρά της, η Βανέσα Παραντί έζησε για 14 ολόκληρα χρόνια με τον Τζόνι Ντεπ και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

«Όλα αυτά τα χρόνια ξέρω τον Τζόνι ως έναν ευγενικό, περιποιητικό, γενναιόδωρο και μη βίαιο άνθρωπο και πατέρα», ανέφερε στη δήλωσή της.

«Στα γυρίσματα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και ολόκληρα συνεργεία τον λατρεύουν επειδή είναι τόσο ταπεινός και τους σέβεται όλους, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουμε δει», σημείωσε ακόμη.

Οι κατηγορίες της Χερντ «δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό Τζόνι που γνωρίζω και από την προσωπική εμπειρία πολλών χρόνων μπορώ να πω ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος ούτε με κακομεταχειρίστηκε», συνέχισε.

«Έχω δει ότι αυτές οι εξοργιστικές δηλώσεις υπήρξαν πραγματικά οδυνηρές και επίσης προκάλεσαν ζημιά στην καριέρα του επειδή, δυστυχώς, άνθρωποι πίστεψαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή της η Παραντί.

«Αυτή του πετούσε μπουκάλια και ποτήρια»

Νωρίτερα, ο Σον Μπετ – προσωπικός σωματοφύλακας του Ντεπ – είπε στο δικαστήριο ότι η Χερντ πολύ συχνά πετούσε μπουκάλια και ποτήρια στον ηθοποιό, όταν ήταν μεθυσμένη.

Ακόμη ανέφερε ότι στα 14 χρόνια που δουλεύει με τον Ντεπ δεν τον έχει δει ποτέ να είναι βίαιος με κάποιον.

«Ήμουν με τον κ. Ντεπ και την κ. Χερντ πολύ τακτικά αυτή την περίοδο και ποτέ δεν είδα κοψίματα, μελανιές ή άλλους τραυματισμούς στην κ. Χερντ. Επίσης, ποτέ δεν είδα τον κ. Ντεπ να διαπράττει οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον άλλου ανθρώπου», ανέφερε ο σωματοφύλακας.

«Πολλές φορές ο κ. Ντεπ μου είπε ότι η κ. Χερντ τον είχε κακοποιήσει σωματικά. Κάτι πολύ συχνό κατά τη διάρκεια της σχέσης ήταν εγώ ή άλλα μέλη της ομάδας ασφαλείας του να τον απομακρύνουμε από την κ. Χερντ, εξαιτίας της συμπεριφοράς της. Τότε, έμενε κάπου αλλού», είπε ακόμη στο δικαστήριο.

«Η κ. Χερντ συχνά συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο όταν έπινε. Έμαθα γρήγορα να αναγνωρίζω τα σημάδια, ώστε να μπορούμε να φύγουμε προτού κλιμακωθεί περισσότερο η κατάσταση. Έχω δει την κ. Χερντ να πετάει μπουκάλια, ποτήρια και άλλα αντικείμενα στον κ. Ντεπ ενώ τον έβριζε. Κατά κανόνα, σε αυτά τα επεισόδια ο κ. Ντεπ παρέμενε σχετικά παθητικός ή προσπαθούσε να ηρεμήσει την κ. Χερντ ή να φύγει από αυτή την κατάσταση», κατέληξε με νόημα ο σωματοφύλακας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...