309
Ο απερχόμενος αρχηγός Αλέξης Τσίπράς και η (επόμενη;) Εφη Αχτσιόγλου σε φωτογραφία από την προεκλογική συνέντευξη Τύπου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ | Aris Oikonomou/ SOOC

Η Εφη Αχτσιόγλου για τον Τσίπρα: Δεν υπολόγιζε πολιτικό κόστος – Μαζί του θα συνεχίσουμε

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 14:28
Ο απερχόμενος αρχηγός Αλέξης Τσίπράς και η (επόμενη;) Εφη Αχτσιόγλου σε φωτογραφία από την προεκλογική συνέντευξη Τύπου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
|Aris Oikonomou/ SOOC

Η Εφη Αχτσιόγλου για τον Τσίπρα: Δεν υπολόγιζε πολιτικό κόστος – Μαζί του θα συνεχίσουμε

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 14:28

Στην πρώτη της δήλωση για την αποχώρηση Τσίπρα, η πρώτη σε σταυρούς (26.323) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Δυτικoύ Τομέα Αθηνών, (και πρώτη σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος) Εφη Αχτσιόγλου, γκραν φαβορί (με 2 προς 1 στις στοιχηματικές εταιρείες) στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου, λέγοντας ότι αποτελεί «τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως»!

Κατά την κυρία Αχτσιόγλου το μεγαλύτερο μάθημα για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κάθε φορά που χρειάστηκε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος, ενώ η ίδια συνέχισε να υιοθετεί τη ρητορική της εχθροπάθειας κάνοντας λόγο για «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας…

«Εδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους “νόμιμους ιδιοκτήτες” της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός», είναι η γεμάτη νόημα αναφορά της πρώην υπουργού στη σχετική ανάρτησή της (δείτε τη ολόκληρη κάτω) που κλείνει με ένα ενωτικό «μαζί θα συνεχίσουμε».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως.

Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.

Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε.

Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα.

Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας.

Εδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε.

Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...