276
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε φωτογραφία από την παρουσίαση της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας | INTIMEnews

Η «Εφ. Συν.» είδε «τρύπες» ασφαλείας στο gov.gr και ο Πιερρακάκης απαντά: «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή!»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 10:01
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε φωτογραφία από την παρουσίαση της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας
|INTIMEnews

Η «Εφ. Συν.» είδε «τρύπες» ασφαλείας στο gov.gr και ο Πιερρακάκης απαντά: «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή!»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 10:01

«Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή».

Με τις τρεις αυτές λέξεις απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», υπό τον τίτλο «Επικίνδυνες “τρύπες” ασφάλειας στο gov.gr» – σε μία ακόμη απόπειρα να πληγούν προεκλογικά τόσο ο υπουργός όσο και το ψηφιακό έργο της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα μιλά για προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, εκτεθειμένα σε κακόβουλες διαρροές, καθώς και για διοχέτευση στοιχείων πολιτών σε διαφημιστές μέσω των κρατικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου, «το μεγάλο ψηφιακό κεκτημένο που έχει συντελεστεί στη χώρα, οι 1.500 υπηρεσίες του Gov.gr και το 1 δισ. ψηφιακές συναλλαγές φέτος, δεν ακυρώνονται με έωλους τρόπους».

«Ολες οι εφαρμογές –διευκρινίζεται– σχεδιάζονται με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και χωρίς καμία περιττή ή εμπορική χρήση δεδομένων και πάντα με τη συναίνεση του πολίτη.

«Ταυτόχρονα, η χώρα αποκτά συνεχώς νέα συστήματα που αντικαθιστούν τα παλαιά και γίνονται διαρκείς επενδύσεις στη θωράκιση και διασφάλιση των συστημάτων. Μια εικόνα εντελώς αντίθετη από το παρελθόν, όπου η έννοια κυβερνοασφάλεια υπήρχε μόνο στη θεωρία και σίγουρα όχι στο Ελληνικό Δημόσιο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Τα θέματα της πληροφορικής είναι πολύ σοβαρά για να τυγχάνουν συνωμοσιολογικής, υπαινικτικής και μη επιστημονικής αντιμετώπισης. Και ίσως αυτό εν μέρει επεξηγεί γιατί η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είχε καθυστερήσει τόσο», σχολιάζει δηκτικά το υπουργείο για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφ. Συν.» και καταλήγει στην απάντησή του:

«Φυσικά, στην πραγματικότητα όλη αυτή η συζήτηση ελάχιστα αφορά τις λεπτομέρειες των ψηφιακών εφαρμογών και το πώς οι πολίτες εξυπηρετούνται. Το σκεπτικό για ακόμα μια φορά αφορά τη στοχοποίηση του ψηφιακού έργου της κυβέρνησης προεκλογικά. Οπως έχουμε, όμως, τονίσει και στο παρελθόν, η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...