161
H Αννα Κασάουτσκι | Facebook

Η έδρα της Μέρκελ πέρασε στα χέρια μιας 27χρονης από το SPD

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 20:02
H Αννα Κασάουτσκι
|Facebook

Η έδρα της Μέρκελ πέρασε στα χέρια μιας 27χρονης από το SPD

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 20:02

Ηταν αγέννητη όταν η Ανγκελα Μέρκελ εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην περιφέρειά της, το 1990, και μόλις 11 ετών όταν η Μέρκελ ανέλαβε καγκελάριος. Σήμερα όμως, η μόλις 27 ετών Αννα Κασάουτσκι όχι μόνο κέρδισε την έδρα της απερχόμενης καγκελαρίου για το  SPD, αλλά διπλασίασε και τα ποσοστά του κόμματός της.

Επειτα από τρεις δεκαετίες η μονοεδρική όπου εκλεγόταν η Μέρκελ, το Φορπόμερν-Γκράιφσβαλντ I, εξέλεξε την Κασάουτσκι με 24,3% της πρώτης ψήφου έναντι του 20,4% του εφοριακού Γκέοργκ Γκύντερ που ήταν ο προτιμώμενος διάδοχος της καγκελαρίου στην περιφέρεια.

Η νέα βουλευτής, που είναι επικεφαλής της νεολαίας των Σοσιαλιστών στην περιοχή, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Γκράιφσβαλντ όπου ηγείται ομάδας για την υποστήριξη οικογενειών. Δηλώνει αφοσιωμένη φεμινίστρια και Ευρωπαία, υπέρμαχη της φορολόγησης του πιο πλούσιου 10% για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.

Η εκλογή, σημειώνει ο Guardian, είναι ενδεικτική των αλλαγών στο βορειοανατολικό τμήμα της Γερμανίας όπου το SPD πήρε από τα χέρια του CDU όλες τις περιφέρειες στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και της Μεκλεμβούργου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...