213
Η Κρίστια Φρίλαντ, με τα κόκκινα, ανάμεσα στη Τζάνετ Γιέλεν, τον Κρίστιαν Λίντνερ και τον Βρετανό Ρίσι Σούνακ στο πρώτο πλάνο της οικογενειακής φωτογραφίας των G7 στην πρόσφατη σύνοδο των υπ. Οικονομικών στη Βόννη | REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η Δύση σκέφτεται να βάλει τους ρώσους ολιγάρχες να «αγοράσουν» την εξαίρεσή τους από τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 18:05
Η Κρίστια Φρίλαντ, με τα κόκκινα, ανάμεσα στη Τζάνετ Γιέλεν, τον Κρίστιαν Λίντνερ και τον Βρετανό Ρίσι Σούνακ στο πρώτο πλάνο της οικογενειακής φωτογραφίας των G7 στην πρόσφατη σύνοδο των υπ. Οικονομικών στη Βόννη
|REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η Δύση σκέφτεται να βάλει τους ρώσους ολιγάρχες να «αγοράσουν» την εξαίρεσή τους από τις κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 18:05

Οι δυτικοί σύμμαχοι σκέφτονται αν θα επιτρέψουν στους ρώσους ολιγάρχες να αγοράσουν τον τρόπο διαφυγής τους από τις κυρώσεις και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους που έχουν δεσμευθεί στην Δύση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας: αυτό ανέφερε το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν γνώση του θέματος.

Την πρόταση έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Η Φρίλαντ, σύμφωνα με το Associated Ress, έθεσε το θέμα αφού της μίλησαν για το θέμα αυτό ρώσοι ολιγάρχες, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η καναδή υπουργός γνωρίζει ορισμένους ολιγάρχες από την εποχή που εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Μόσχα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το AP, ότι οι Ουκρανοί ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις. Είπε επίσης ότι είναι προς το συμφέρον της Δύσης γνωστοί ολιγάρχες να διαχωρίσουν την θέση τους από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ίδια στιγμή να συμβάλουν στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας.

«Δεν θα μιλούσαμε γι’ αυτό αν δεν υπήρχε κάποια άνεση από την πλευρά των Ουκρανών», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Πρέπει να ξέρουμε ότι λειτουργεί και γι’ αυτούς».

Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως για τις εσωτερικές συζητήσεις της G7.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News