255
| Reuters

Η Disney γυρίζει ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αναζητεί ηθοποιούς

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 11:44
|Reuters

Η Disney γυρίζει ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αναζητεί ηθοποιούς

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 11:44

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: η Disney ετοιμάζει ταινία για την οικογένεια Αντετοκούνμπο και το ταξίδι του από τη φτώχεια της Αθήνας στην απόλυτη δόξα στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ –οι δύο τίτλοι MVP του NBA επισφράγισαν μια πορεία εν μέρει ταυτόσημη με το αμερικανικό όνειρο, η οποία έχει να δώσει πολλά ακόμα.

Ο 25χρονος σταρ του ΝΒΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι αναζητούνται δύο νέα παιδιά για να παίξουν τους ρόλους του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, στις ηλικίες από 13 έως 18 ετών. Οπως σημείωσε, δεν είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία, θα βοηθούσε, ωστόσο, οι υποψήφιοι να μοιάζουν με τους Αντετοκούνμπο και να μην είναι τελείως άσχετοι από μπάσκετ –ανάρτησε δε σχετικές φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του και παρέπεμψε στο κάστινγκ του φιλμ, το οποίο φέρει τον τίτλο εργασίας «Greek Freak».

Οι λεπτομέρειες της ταινίας άρχισαν να γίνονται γρήγορα γνωστές. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ακιν Ομοτόσο, νιγηριανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός μεταξύ άλλων για τη δουλειά του στο φιλμ «Vaya» (2016). Η επιλογή δεν μπορεί να είναι τόσο συμπτωματική: ο γεννηθείς στη Νιγηρία και έπειτα μετανάστης στη Νότια Αφρική Ομοτόσο έχει τις ίδιες ρίζες με τους Αντετοκούνμπο –ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας (και οι τρεις παίζουν στο ΝΒΑ) γεννήθηκαν από νιγηριανούς μετανάστες στην Αθήνα.

Το σενάριο θα υπογράψει ο Αρας Αμέλ, γνωστός από τη δουλειά του στο «A Private War» του 2018 με τη Ρόζμουντ Πάικ, ενώ ο Μπέρνι Γκόλντμαν των «300» αναλαμβάνει την παραγωγή.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν το 2021, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...