429
H Χούμα Αμπεντίν ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον. Στη φωτογραφία δίνει ένα σημείωμα στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ | Jonathan Ernst/Getty Images

Η «δεύτερη κόρη» της Χίλαρι επιστρέφει: «Με παρενόχλησε ένας γερουσιαστής»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 19:45
H Χούμα Αμπεντίν ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον. Στη φωτογραφία δίνει ένα σημείωμα στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
|Jonathan Ernst/Getty Images

Η «δεύτερη κόρη» της Χίλαρι επιστρέφει: «Με παρενόχλησε ένας γερουσιαστής»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 19:45

Δεν λέει ποιος είναι, όμως τον τηγανίζει καταλλήλως η Χούμα Αμπεντίν τον γερουσιαστή που την παρενόχλησε – το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ το έχει γράψει η βοηθός τής Χίλαρι Κλίντον η οποία καταγγέλλει τη σεξουαλική παρενόχλησή της από κάποιον «υπεράνω υποψίας». Ενα βιβλίο που εξάπτει την περιέργεια, καλλιεργεί τη φαντασία και αποτελεί τροφή για γενικότερο προβληματισμό, λοιπόν.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι και τόσο φρέσκα ώστε να μας τρέξουν και τα σάλια μπροστά στην προθήκη του βιβλιοπωβλείου, και μάλλον μπαγιάτικα τα λες αφού συνέβησαν προ εικοσαετίας. Ομως η γυναίκα τώρα τα αποκαλύπτει. Για είκοσι χρόνια δεν είπα τίποτε, γράφει η Χούμα στην αυτοβιογραφία της «Both/And: A Life in Many Worlds».

Το συμβάν διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στην Ουάσιγκτον, στο οποίο παρευρίσκοντο και άλλα μέλη του Κογκρέσου. Η Χούμα δεν δίνει καν το πολιτικό στίγμα του γερουσιαστή. Ηταν Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός; Μυστήριο…

Να πώς αφηγείται το περιστατικό η συγγραφέας, το οποίο συνέβη μετά το πέρας της κοινωνικής εκδήλωσης: «Σταματήσαμε μπροστά στο κτίριό του και με κάλεσε να πιούμε έναν καφέ. Μόλις μπήκα, μου είπε να βολευτώ στον καναπέ. Κάθισε δίπλα μου και πέρασε το αριστερό χέρι του γύρω από τον ώμο μου. Μετά με φίλησε, πιέζοντας το στόμα μου με τη γλώσσα του. Σοκαρίστηκα, τον έσπρωξα μακριά».

Και αυτός τι έκανε τότε; Ζήτησε συγγνώμην και είπε ότι παρερμήνευσε τη στάση της. Υστερα τη ρώτησε αν επιθυμούσε να μείνει. «Σηκώθηκα και έφυγα».

Υπάρχει και συνέχεια στο μικρό αυτό επεισόδιο… γλωσσικών προβλημάτων. Οι πρωταγωνιστές του ανταμωθήκαν έπειτα από λίγες ημέρες. Ο γερουσιαστής ρώτησε αμέσως την κοπέλα: «Είμαστε πάντα φίλοι;» Κατά την αφήγηση της Χούμα, τη συγκεκριμένη αμήχανη σκηνή διέκοψε η Χίλαρι, τότε γερουσιαστής Νέας Υόρκης, η οποία «κατέφθασε λες και είχε καταλάβει ότι χρειαζόμουν βοήθεια, αν και δεν της είχα πει τίποτε».

Η Αμπεντίν, που είναι τώρα 45 ετών, υπηρέτησε και ως αντιπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Κατά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όταν είχε τη Χούμα στη δούλεψήτης τη θεωρούσε «δεύτερη κόρη της» – τέτοιαν αγάπητης είχε! Στο βιβλίο της η Αμπεντίν αναφέρεται επί μακρόν και στον θυμό που θρέφει για τον πρώην σύζυγό της Αντονι Γουάινερ, η καριέρα του οποίου στην πολιτική κατέρρευσε με την αποκάλυψη σεξουαλικών σκανδάλων.

Η Χούμα Αμπεντίν μπροστά σε μια ντάνα με αντίτυπα του πονήματός της / Huma Abedin/Twitter

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...