300
Η Εύα Μιρέλες σε φωτογραφία της στο Facebook. Ενα από τα θύματα του αιματοκυλίσματος στο δημοτικό σχολείο Ρομπ | Social media/CreativeProtagon

Η δασκάλα Εύα Μιρέλες πήγε στη δουλειά που λάτρευε – δεν γύρισε ποτέ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:24
Η Εύα Μιρέλες σε φωτογραφία της στο Facebook. Ενα από τα θύματα του αιματοκυλίσματος στο δημοτικό σχολείο Ρομπ
|Social media/CreativeProtagon

Η δασκάλα Εύα Μιρέλες πήγε στη δουλειά που λάτρευε – δεν γύρισε ποτέ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:24

To πρωί της Τρίτης η Eύα Μιρέλες πήγε στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στο Τέξας.

Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Είναι ανάμεσα στα θύματα της σφαγής που διέπραξε βαριά οπλισμένος 18χρονος μαθητής λυκείου, όπως και 19 μικροί μαθητές και άλλο ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού. Εγινε ακόμη μια στατιστική της επιδημίας των mass shootings στα σχολεία των ΗΠΑ.

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες ήταν δασκάλα εδώ και 17 χρόνια. Δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ηταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της, Ρουμπέν Ρουίς, είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που έχει εντολή να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η θεία της, Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο, τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η Λιδία Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».

Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, όταν o 18χρονος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο σκορπώντας τον θάνατο. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Εύα Μιρέλες πέθανε προσπαθώντας να προστατεύσει τους μαθητές της…

Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικανική καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News