453
| Creative Protagon / Getty / Reuters

Η Μπριζίτ Μπαρντό βρίζει το Ισλάμ αλλά και τον… πάπα!

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 20:30

Η Μπριζίτ Μπαρντό βρίζει το Ισλάμ αλλά και τον… πάπα!

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 20:30

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπριζίτ Μπαρντό, η ιστορική ντίβα του γαλλικού κινηματογράφου, βάλλει κατά του Ισλάμ. Τουλάχιστον έξι φορές έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο για προώθηση φυλετικού μίσους, προβαίνοντας τις περισσότερες φορές σε ισλαμοφοβικά σχόλια.

Το 2006, για παράδειγμα, σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενη στους μουσουλμάνους έγραψε πως είναι «ο λαός που καταστρέφει τη χώρα μας επιβάλλοντας τα έθιμά του», με την εμβληματική ηθοποιό, η οποία πλέον είναι πιο διάσημη ως μαχητική ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, να καταδικάζει τότε τη θανάτωση κατσικιών στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιντ αλ-Αντχα (Γιορτή της Θυσίας).

Τις προηγούμενες ημέρες η Μπριζίτ Μπαρντό, φανατική οπαδός της Μαρίν Λεπέν κατά το παρελθόν, επιτέθηκε εκ νέου στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Γαλλίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο υπερσυντηρητικό περιοδικό Valeurs Actuelles: «Κάποτε θα έλεγα ότι δεν θα ήθελα να ζω σε μια εξισλαμισμένη Γαλλία. Σήμερα λέω ότι δεν θέλω να πεθάνω σε μια εξισλαμισμένη Γαλλία!» είπε.

Αυτή τη φορά η 89χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε στον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί τον Οκτώβριο του 2020 από έναν 18χρονο φανατισμένο τσετσένο πρόσφυγα, και στη δολοφονία ενός γερμανού τουρίστα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι από έναν γάλλο φονταμενταλιστή ισλαμιστή ιρανικής καταγωγής, ο οποίος επιτέθηκε φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ».

«Οι δολοφόνοι συχνά είναι μουσουλμάνοι και το δηλώνουν αυτό! Δυστυχώς, στην πλειονότητά τους είναι Γάλλοι μόνο στα χαρτιά (français de papier) και συχνά ψυχοπαθείς. Πρέπει να υποβάλλουμε όλους τους μετανάστες/πρόσφυγες που εισέρχονται (στη Γαλλία) σε ψυχιατρική εξέταση, πριν τη χορήγηση ασύλου και ιθαγένειας» είπε η γηραιά Μπαρντό, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα «είναι το Ισλάμ γενικά, η ισλαμιστική εισβολή, που εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για τη γαλλική ταυτότητα και τον πολιτισμό».

Αυτή τη φορά, όμως, όπως σημείωσε και η Corriere della Sera, η Μπε Μπε μέμφθηκε και τον πάπα Φραγκίσκο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να τον βλέπω. Κάνει πολύ κακό στην Εκκλησία. Λάτρευα τον Ιωάννη Παύλο Β’, θυμάμαι την όμορφη συνάντησή μας, ήταν μοναδικός, πολύ θερμός, κάθε άλλο παρά ένας πολιτικός. Δεν θα συναντήσω ποτέ τον νυν ποντίφικα». Μεταξύ των λόγων που η Μπριζίτ Μπαρντό αισθάνεται αντιπάθεια για τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι και το γεγονός ότι δεν απάντησε στις επιστολές της.

«Οταν έμαθα ότι θα ονομαζόταν “Φραγκίσκος”, σκέφτηκα, γεμάτη ελπίδες, πως εάν επέλεξε αυτό το όνομα, το έκανε επειδή αγαπά τα ζώα. Του έστειλα μια επιστολή για να τον συγχαρώ και να τον ευχαριστήσω που επέλεξε αυτό το όνομα προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Ευελπιστούσα πως θα έκανε κάτι παραπάνω για να βελτιώσει τη ζωή των ζώων ανά τον κόσμο, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Του έστειλα άλλη μια επιστολή και έβαλε έναν από τους υπηρέτες του να μου απαντήσει. Θεωρώ, επομένως, πως είναι πολύ αγενής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...