321
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» | YouTube/SKAI

Η Μπακογιάννη για το μήνυμα των ευρωεκλογών: «Καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 10:22
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα»
|YouTube/SKAI

Η Μπακογιάννη για το μήνυμα των ευρωεκλογών: «Καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 10:22

Το κλίμα που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη μετά το «μούδιασμα» του αποτελέσματος των ευρωεκλογών (28,31%, πολύ κάτω από τον πήχη του 33% που είχε θέσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης), έδωσε την Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και εκτός από μια εύγλωττη ανάλυση του μηνύματος που έστειλαν οι ψηφοφόροι στη ΝΔ, έδωσε και το στίγμα του επικείμενου ανασχηματισμού.

Βέβαια η κυρία Μπακογιάννη, είναι βουλευτής Χανίων, δεν βρίσκεται στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου –αλλά είναι και αδελφή του Πρωθυπουργού, άρα ο λόγος της ίσως να μετράει λίγο παραπάνω. Εξάλλου δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια της και από το πλατό της εκπομπής «Σήμερα», είπε τα πράγματα με το όνομά τους:

Αρχικά, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τεράστια αποχή, η οποία έχει πολλούς λόγους, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν “παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια”, τα οποία πράγματι υπάρχουν».

«Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο Πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως», προεξόφλησε η κυρία Μπακογιάννη, η οποία έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, υπουργός Εξωτερικών.

Κληθείσα να μιλήσει για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, υπογράμμισε ότι θα ήταν «τεράστιο λάθος να μπούμε στη λογική του “κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα”. Το είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ επί Σαμαρά και μας στοίχισε πάρα πολύ», είπε παραπέμποντας στις αλλαγές που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ το 2014 μετά τις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς.

«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...