231
Νεαρή αστυνομικός με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες έτοιμες να σταλούν στους κακούς οδηγούς της χώρας | REUTERS/Janis Laizans

Εσθονία: Μακάβριες χριστουγεννιάτικες κάρτες στους χειρότερους οδηγούς

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2017, 17:05
Νεαρή αστυνομικός με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες έτοιμες να σταλούν στους κακούς οδηγούς της χώρας
|REUTERS/Janis Laizans

Εσθονία: Μακάβριες χριστουγεννιάτικες κάρτες στους χειρότερους οδηγούς

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2017, 17:05

Ενα πρωτότυπο μέτρο εφάρμοσε και αυτά τα Χριστούγεννα η Αστυνομία της Εσθονίας. Οι Αρχές της χώρας λοιπόν έστειλαν τις δικές τους «μαύρες» ευχές στους κατ΄εξακολούθηση κακούς ή απρόσεκτους οδηγούς της χώρας.

Οι άνθρωποι της εσθονικής Αστυνομίας ταχυδρόμησαν συγκεκριμένα 700 χριστουγεννιάτικες κάρτες στους χειρότερους οδηγούς ελπίζοντας πως οι εικόνες με τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα αλλά και οι σχετικές στατιστικές θα τους ταρακουνήσουν.

Οι κάρτες στάλθηκαν σε οδηγούς με πάνω από πέντε ποινές σχετικές με την οδήγηση κατά τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αρχές της Εσθονίας θα προσπαθήσουν για μία ακόμη χρονιά να συνετίσουν τους «απρόσεκτους» οδηγούς και να τους αλλάξουν την συμπεριφορά στον δρόμο.

«Υπήρχαν πάνω από 40 θάνατοι στην άσφαλτο αυτόν τον χρόνο» έγραφε μία κάρτα που δεν περιείχε κάποια προσωπική ευχή. Εκτός από τους θανάτους πάντως, στην χώρα της βόρειας Ευρώπης καταγράφηκαν και πάνω από 1,300 τραυματίες στον δρόμο που σχετίζονται με παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. «Πίστεψέ μας, η οικογένειά σου και οι φίλοι σου εύχονται να είναι οι δρόμοι ασφαλείς» έγραφε μία άλλη κάρτα.

Οι «μαύρες» χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι ένα παράξενο έθιμο που εφαρμόζεται στην Εσθονία από το 2011 και συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που βοήθησαν την χώρα με πληθυσμό 1,3 εκατ. κατοίκους να μειώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους θανάτους στην άσφαλτο που έφταναν τους 200 τον χρόνο πριν από μια δεκαετία. Τα αδικήματα σχετικά με την οδήγηση έχουν επίσης υποστεί μείωση από 17,920 το 2007, σε 6,100 το 2017.

Σκεφτείτε τώρα, κάτι τέτοιο να γινόταν πράξη και στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...