268
Η θλιβερή εικόνα μέσα από το κτίριο της Νομικής που τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα | Ελληνική Αστυνομία

Η Αστυνομία διέλυσε την κατάληψη στη Νομική – 28 συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 13:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/05/2024 19:08
Η θλιβερή εικόνα μέσα από το κτίριο της Νομικής που τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα
|Ελληνική Αστυνομία

Η Αστυνομία διέλυσε την κατάληψη στη Νομική – 28 συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 13:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/05/2024 19:08

Με 28 προσαγωγές (που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις) και εκκαθάριση του χώρου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διάλυση της κατάληψης σε κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Το κτίριο της Νομικής τελούσε υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό», ακολουθώντας δηλαδή αντίστοιχες διαμαρτυρίες σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι καταληψίες είχαν προλάβει να στήσουν και τα σχετικά αντίσκηνα – «κατά το πρότυπο» των διαμαρτυρομένων στον περίβολο μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, αναρτώντας ταυτόχρονα σημαίες και πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Πέρα από τις 28 προσαγωγές που έγιναν παρουσία εισαγγελέα, εντός τού υπό κατάληψη κτιρίου βρέθηκε κατά πληροφορίες μεγάλος αριθμός αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν οκτώ γυναίκες από Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη Νομική Σχολή.

Οι εικόνες από τον αύλειο χώρο και το εσωτερικό του κτιρίου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την εκκένωσή του, θυμίζουν αντίστοιχες από παλαιότερες καταλήψεις σε ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνειούπολη, Αριστοτέλειο).

Οπως διαπιστώθηκε, οι καταληψίες είχαν στήσει ολόκληρο επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική, καθως στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στειλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν.

listia-arthrou

Αμέσως μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ,  έξω από τη Σχολή συγκεντρώθηκαν ομοϊδεάτες των προσαχθέντων φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...