255
Ο πρίγκιπας Κάρολος: «Καταλαβαίνω την Γκρέτα» | REUTERS/Peter Nicholls/Pool

Η Aston Martin του πρίγκιπα Καρόλου «καίει» βιοκαύσιμα από τυρί και κρασί

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 23:31
Ο πρίγκιπας Κάρολος: «Καταλαβαίνω την Γκρέτα»
|REUTERS/Peter Nicholls/Pool

Η Aston Martin του πρίγκιπα Καρόλου «καίει» βιοκαύσιμα από τυρί και κρασί

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 23:31

Τα δικά του «πράσινα» διαπιστευτήρια έδωσε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς μάλιστα να θυσιάζει το πάθος του για τα αυτοκίνητα.

Όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του BBC, έχει μετατρέψει την 51 ετών Aston Martin του με τέτοιο τρόπο ώστε να κινείται με λευκό κρασί και ορό γάλακτος που προέρχεται από την παραγωγή τυριού. (Ακριβέστερα, η Aston Martin καίει καύσιμο από 85% βιοαιθανόλη και 15% αμόλυβδη βενζίνη.)

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα, σημειώνει σχετικά ο Guardian, αλλά χωρίς προοπτικές για μαζική παραγωγή βιοκαυσίμων από τέτοια υλικά.

Και δεν περιορίζεται ο Κάρολος σε αυτά: Δύο ημέρες την εβδομάδα δεν καταναλώνει κρέας ή ψάρι και μία ημέρα δεν τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα. Στις κατοικίες του, είπε ακόμη, έχουν εγκατασταθεί μπόιλερ βιομάζας και ηλιακά πάνελ.

Κοντά σε αυτά, ο πρίγκιπας δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλων ακτιβιστών υπέρ του περιβάλλοντος που λένε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες «απλώς μιλούν» για την κλιματική αλλαγή και δεν κάνουν αρκετά για να την αποτρέψουν.

Μιλώντας ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26 (στη Γλασκώβη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου), ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δήλωσε ότι κατανοεί για ποιον λόγο οι ακτιβιστές αναλαμβάνουν δράση όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδράνεια των πολιτικών. Είπε ακόμη ότι καταλαβαίνει την απόγνωση των νέων ανθρώπων και για ποιο λόγο οργανώσεις όπως η Extinction Rebellion βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

«Ολοι αυτοί οι νέοι νιώθουν ότι ποτέ δεν γίνεται τίποτα, άρα φυσικά θα απογοητευθούν. Αλλά δεν βοηθά, νομίζω, να το κάνουν με τρόπο που αποξενώνει τους ανθρώπους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...