341
| REUTERS/Mike Segar

Η Apple ξεμπλοκάρει για τους χρήστες τις άλλες μουσικές πλατφόρμες

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 10:25

Η Apple ξεμπλοκάρει για τους χρήστες τις άλλες μουσικές πλατφόρμες

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 10:25

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε εφαρμογές ροής μουσικής στην ΕΕ να ενημερώνουν τους χρήστες για εναλλακτικές λύσεις πληρωμής εκτός του iOS App Store — σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει το Politico.

Στις αρχές Μαρτίου, επιβλήθηκε στην Apple πρόστιμο άνω του 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για «καταχρηστικούς» κανόνες του App Store που ενδέχεται να οδήγησαν σε αύξηση τιμών στις συνδρομές ροής.

Οι ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ διαπίστωσαν ότι οι περιορισμοί της Apple εμπόδισαν εφαρμογές, όπως το Spotify, να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που διατίθενται εκτός του App Store – πρακτική που η ΕΕ ορίζει ως παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού στην αγορά μουσικής ροής.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ κατά την ομιλία της στο Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ στη Λουβέν του Βελγίου (REUTERS/Johanna Geron).

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε δηλώσει: «Για μια δεκαετία, η Apple έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής μέσω του App Store».

Η Apple αρχικά ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση για το πρόστιμο της ΕΕ. «Αν και σεβόμαστε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα γεγονότα δεν δικαιολογούν τη συγκεκριμένη απόφαση», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, αρχές Μαρτίου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό περί «αδυναμίας της ΕΕ να παρουσιάσει οποιαδήποτε αξιόπιστη απόδειξη για οικονομική ζημία των καταναλωτών».

Αλλαγή κανόνων

Ωστόσο, την Παρασκευή, η εταιρεία άλλαξε τους κανόνες της στο App Store για να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Επιτροπής, επιτρέποντας στις εφαρμογές ροής μουσικής να περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο ή ένα κουμπί που οδηγεί σε πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές επιλογές αγοράς μουσικής.

Ομως, οι νέοι κανόνες του App Store περιλαμβάνουν «προμήθεια» της Apple 27% εάν η πώληση πραγματοποιηθεί εντός επτά ημερών από τη στιγμή που ο χρήστης ανοίξει τον σύνδεσμο που οδηγεί εκτός του App Store.

«Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε εάν η Apple έχει συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για τον Ανταγωνισμό Λία Ζούμπερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...