242
Η Τζεν Ψάκι σε παλαιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων | REUTERS/Jonathan Ernst

Η απάντηση του Λευκού Οίκου στην ομιλία Πούτιν: «Ιστορικός ρεβιζιονισμός και παραπληροφόρηση»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 12:22
Η Τζεν Ψάκι σε παλαιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων
|REUTERS/Jonathan Ernst

Η απάντηση του Λευκού Οίκου στην ομιλία Πούτιν: «Ιστορικός ρεβιζιονισμός και παραπληροφόρηση»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 12:22

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ιστορικό ρεβιζιονισμό» την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» επί της ναζιστικής Γερμανίας, που έδωσε τη Δευτέρα, στην Κόκκινη Πλατεία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι η ομιλία του Πούτιν ήταν «ιστορικός ρεβιζιονισμός που έλαβε τη μορφή παραπληροφόρησης», συμπληρώνοντας πως ο ισχυρισμός του ρώσου προέδρου, ότι η επιθετικότητα της Δύσης οδήγησε στον πόλεμο της Ουκρανίας, ήταν «κατάφωρος παραλογισμός».

«Αυτό που είδαμε τον πρόεδρο Πούτιν να κάνει είναι να δίνει μια εκδοχή ιστορικού ρεβιζιονισμού, η οποία πήρε τη μορφή παραπληροφόρησης, που τόσο συχνά έχουμε δει να υιοθετούν οι Ρώσοι. Στις 9 Μαΐου εορτάζονται η ειρήνη και η ενότητα της Ευρώπης, και η ήττα των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί αυτών, ο Πούτιν διαστρεβλώνει την Ιστορία» για να δικαιολογήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία, δήλωσε η Ψάκι.

«Τώρα, ευτυχώς γνωρίζουμε όλοι, οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, το εργοστάσιο παραπληροφόρησης που έχουν γίνει ο πρόεδρος Πούτιν και το Κρεμλίνο. Η ιδέα ότι αυτός ο πόλεμος, που διεξάγεται με εντολή Πούτιν, προκλήθηκε από τη δυτική επιθετικότητα ή δυτικά σχέδια, είναι κατάφωρο λάθος και παραλογισμός», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας» και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία –ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...