470
Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις που τάραξαν τις σχέσεις Ινδίας - ΗΠΑ, και στην ένθετη φωτό η θεία Κάμαλα με την «επαναστάτρια» ανιψιά Μίνα | CreativeProtagon

Η ανιψιά της Κάμαλα έβαλε σε μπελάδες τον Μπάιντεν!

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 22:53
Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις που τάραξαν τις σχέσεις Ινδίας - ΗΠΑ, και στην ένθετη φωτό η θεία Κάμαλα με την «επαναστάτρια» ανιψιά Μίνα
|CreativeProtagon

Η ανιψιά της Κάμαλα έβαλε σε μπελάδες τον Μπάιντεν!

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 22:53

«Αρχισαν τα όργανα» πολύ νωρίς για την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και είναι –άκουσον, άκουσον!– σιτάρ. Επειδή η καλιφορνέζικη «ψυχεδέλεια» δεν νεκραναστήθηκε στην αμερικανική μουσική βιομηχανία, ο λογικός άνθρωπος μπορεί να αναρωτηθεί πού εμπλέκεται η Ινδία στα πρώτα βήματα της νέας αμερικανικής διοίκησης. Η μόνη απάντηση που μπορεί να λάβει είναι η εξής: στο σημείο όπου η «επαναστατική» τυχαιότητα παρεμβαίνει με τη βοήθεια των σόσιαλ μίντια και δημιουργεί θεματάκια στις διεθνείς σχέσεις. Να τι συνέβη.

Την ώρα που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και προσπαθούσε να τον πείσει ότι πρέπει να συμπορευτεί με την Αμερική στον αγώνα τον καλό, για τη διάσωση της Γης από την κλιματική αλλαγή, η ανιψιά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, Μίνα ονόματι, μέσω των σόσιαλ μίντια έλουζε τον ινδουιστή και εθνικιστή ηγέτη της ασιατικής χώρας με χαρακτηρισμούς του τύπου «φασίστας δικτάτορας».

Θεία και ανιψιά σε παλιότερες, πιο ανέμελες ημέρες

Η κριτική της 36χρονης Μίνα Χάρις, που επαγγέλλεται τη δικηγόρο, στόχευε στην πολιτική απαξίωση της αγροτικής μεταρρύθμισης στην Ινδία, που κατά τη γνώμη της ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες και καταδικάζει τη φτωχή αγροτιά. Αμέσως στην Ινδία οι φανατικοί οπαδοί του Μόντι ξεσηκώθηκαν, έκαναν συλλαλητήρια και έκαψαν φωτογραφίες της ανιψιάς της Κάμαλα, μαζί με πορτρέτα της Γκρέτας Τούνμπεργκ και της τραγουδίστριας Ριάνα!

Οι διάπυροι ως προς το φρόνημα Ινδοί διαδηλωτές επί το έργον (REUTERS/Danish Siddiqui)

Η σοφή θεία Κάμαλα απέφυγε κάθε σχόλιο για τα οργίλα τιτιβίσματα της ανιψιάς, ενώ ο Λευκός Οίκος τοποθετήθηκε μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά το πρωτόκολλο, χαρακτηρίζοντάς τα σχόλια της κοπέλας «απόψεις ιδιώτη». Η σχετική ανακοίνωση φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από την ουσία των καταγγελιών της ανιψιάς, γενικολογώντας περί μέτρων που ευνοούν την «προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων». Επικριτικά απέναντι στους Ινδούς στάθηκε μόνο όσον αφορά τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

Οσο για τη Μίνα, δήλωσε στα σόσιαλ μίντια ότι δεν θα μείνει σιωπηλή, είτε έχει είτε δεν έχει την υποστήριξη της θείας της. Ο «επαναστατικός» ινετρνετικός οίστρος της –αντιπροσωπευτικός ενός τμήματος της αμερικανικής νεολαίας, όμως αρκετά μικρότερης ηλικίας– σχετίζεται με την υπεράσπιση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Πάντως ομολόγησε ότι «αισθάνθηκε παράξενα» όταν είδε τη φωτογραφία της να καίγεται στα χέρια «του όχλου» των Ινδών, ενώ έθιξε και το ζήτημα του φύλου: «Δυστυχώς, ξέρουμε τι θα μας έκαναν αυτοί οι άντρες που εξοργίζονται από τις φωνές των γυναικών, αν ήμασταν στην Ινδία».

Το όλο ζήτημα αναδείχθηκε σε μείζον από τα ινδικά ταμπλόιντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...