626
Η γερμανική τηλεοπτική σειρά βασίζεται στα μπεστ σέλερ βιβλία του Ντέιβιντ Σάφιερ | Letterbox Filmproduktion

Η Ανγκελα Μέρκελ… ντετέκτιβ σε γερμανική σειρά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 19:50
Η γερμανική τηλεοπτική σειρά βασίζεται στα μπεστ σέλερ βιβλία του Ντέιβιντ Σάφιερ
|Letterbox Filmproduktion

Η Ανγκελα Μέρκελ… ντετέκτιβ σε γερμανική σειρά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 19:50

Οι κινηματογραφικές ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε πραγματικούς χαρακτήρες –είτε εκλιπόντες είτε εν ζωή– συνήθως πραγματεύονται αληθινά περιστατικά. Η περίπτωση της νέας γερμανικής σειράς «Miss Merkel» συνιστά, λοιπόν, μια πρωτοτυπία: παρουσιάζει ένα αληθινό πρόσωπο σε φανταστικό ρόλο.

Η Ανγκελα Μέρκελ ήταν μέχρι πρόσφατα μια από τις πιο ισχυρές και αναγνωρίσιμες πολιτικούς παγκοσμίως. Ετσι, όταν ολοκλήρωσε τη θητεία της ως μια από τις μακροβιότερες ηγέτιδες της Γερμανίας το 2021, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα έκανε στη συνέχεια της ζωής της.

Τώρα, μια τηλεοπτική σειρά γερμανικής παραγωγής φαντάζεται έναν νέο ρόλο για την πρώην καγκελάριο – αυτόν της σούπερ ντετέκτιβ που ζει σε μια μικρή ιταλική πόλη και εξιχνιάζει εγκλήματα ως «Μις Μέρκελ». Τον ρόλο ερμηνεύει η διάσημη γερμανίδα ηθοποιός Καταρίνα Τάλμπακ, η οποία με το χαρακτηριστικό κοντό μαλλί και τα σακάκια χωρίς γιακά είναι σχεδόν ίδια η Μέρκελ.

Οπως υποδηλώνει και ο τίτλος της σειράς, πρόκειται για μια χιουμοριστική εκδοχή της ντετέκτιβ Μις Μαρπλ, που γεννήθηκε από την πένα της αγγλίδας συγγραφέως Αγκαθα Κρίστι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η γερμανική παραγωγή, που θα αρχίσει να μεταδίδεται από την ιταλική RAI την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ξεκινάει λίγο μετά την αποχώρηση της Μέρκελ από την καγκελαρία.

Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, η πολιτικός, βαριεστημένη από τη ζωή της ως συνταξιούχου, αποφασίζει να ξεκινήσει μια νέα καριέρα λύνοντας εγκλήματα στη βόρεια Ιταλία. Καθώς η πραγματική Μέρκελ διαθέτει διδακτορικό στη χημεία, μια καριέρα στην ιατροδικαστική έρευνα δεν είναι τόσο τραβηγμένη όσο ακούγεται.

«Ημουν επιτυχημένη ως πολιτικός, γιατί να μην κάνω το ίδιο και ως ντετέκτιβ;» λέει η φανταστική Μις Μέρκελ στο τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου της σειράς, με τίτλο «Θάνατος στο Κάστρο». Η τηλεοπτική Μέρκελ είναι ντυμένη με τα άμορφα σακάκια που αποτελούν σήμα κατατεθέν της γκαρνταρόμπας της, δέχεται αστεία για τη λιτή της εμφάνιση και συχνά επιδεικνύει τη γνώριμη αγανάκτηση στο βλέμμα της.

Σε μια σκηνή η ντετέκτιβ φαίνεται να κοιτάζει μέσα από έναν μεγάλο μεγεθυντικό φακό. Σε μια άλλη πέφτει στο έδαφος για να αποφύγει ένα βαρύ αντικείμενο που πέφτει από έναν εκκλησιαστικό πύργο. Το ιταλικό τρέιλερ της σειράς έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αμάντα Νοξ, που απασχόλησε τη βρετανική δημοσιότητα με την αρχική καταδίκη της και την επακόλουθη αθώωσή της για τον φόνο της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ, έγραψε στο X/Twitter: «Πού ήσουν όταν σε χρειαζόμουν, Ανγκελα;».

Κάποιοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαίτησαν η σειρά να μεταδοθεί και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο βρετανός ιστορικός Φράνσις Γιανγκ πρότεινε να γυριστεί μια παρόμοια σειρά με πρωταγωνίστρια την πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι. «Πιστεύω ειλικρινά ότι μια σειρά με τη Μέι να λύνει φόνους έχει τεράστιες προοπτικές» έγραψε στο X/Twitter.

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Σάφιερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η έμπνευσή του προήλθε από μια συνομιλία με τον ατζέντη του για το μέλλον της Μέρκελ, και αφού παρακολούθησε ένα παλιό επεισόδιο του τηλεοπτικού ντετέκτιβ Κολόμπο, από την ομώνυμη αστυνομική σειρά των δεκαετιών του 1970 και 1990.

«Αυτό που με ιντριγκάρει στην περίπτωση της Μέρκελ είναι το γεγονός ότι, αν και τη γνωρίζουμε ως δημόσιο πρόσωπο εδώ και δεκαετίες, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τη ζωή της, με εξαίρεση κάποια “ψίχουλα” από το γραφείο Τύπου της – όπως ότι της αρέσει να ασχολείται με το ψήσιμο» ανέφερε ο Σάφιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish Times.

«Αυτό μου έδωσε μεγάλη ελευθερία να γράψω ένα βιβλίο με εκείνη ως ηρωίδα» πρόσθεσε. «Στην πολιτική σταδιοδρομία της συχνά την υποτιμούσαν –όπως ακριβώς και τη Μις Μαρπλ στα μυθιστορήματα της Αγκαθα Κρίστι–, οπότε μια τέτοια ιστορία φαινόταν ταιριαστή».

Παρότι ήταν γνωστός ο φόβος της Ανγκελα Μέρκελ για τους σκύλους, η τηλεοπτική ντετέκτιβ έχει ένα σκυλάκι με το όνομα Χέλμουτ – που στα βιβλία του Σάφιερ ονομάζεται Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος είχε φέρει μαζί του ένα μαύρο λαμπραντόρ σε μια πολυσυζητημένη επίσημη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο το 2007.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...