564
O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος |

Η Αναστασία Κοτανίδου για τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 12:04
O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
|

Η Αναστασία Κοτανίδου για τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 12:04

«Αρκετά ικανοποιητική» χαρακτήρισαν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου οι θεράποντες ιατροί, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν την Τετάρτη το πρωί.

Ως γνωστόν ο 82ετής ιεράρχιης διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό έπειτα από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου και την περασμένη Τετάρτη εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7 (εδώ). Αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στον «Ευαγγελισμό», ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), για καθαρά προληπτικούς λόγους και λόγω ηλικίας. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο του νοσοκομείου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε η εικόνα του κ. Ιερώνυμου είναι τέτοια που μπορεί να λάβει εξιτήριο την προσεχή Δευτέρα.

Η θετική πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου σε συνδυασμό με τον ισχυρισμό της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσηλευτών Αθηνών Πειραιώς) ότι ο διακεκριμένος ασθενής έλαβε το φάρμακο των μονοκλονικών αντισωμάτων που είχε λάβει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις. Να σημειωθεί ότι στο Protagon είχαμε γράψει ότι ζητήθηκε από τις ΗΠΑ το φάρμακο της Εli Lilly για τον κ. Ιερώνυμο, όχι όμως ότι ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε τελικά τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση τα λεγόμενα της κυρίας Παγώνη προκάλεσαν την αντίδραση τόσο των θεραπόντων ιατρών όσο και της Αρχιεπισκοπής.

Σε συνομιλία της με δημοσιογράφους, η διευθύντρια ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», Αναστασία Κοτανίδου, διέψευσε ότι στον Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκε το ειδικό φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων που ανέπτυξε η Eli Lilly.

«Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», ανέφερε συγκεκριμένα η κυρία Κοτανίδου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: «Οταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».

Ερωτηθείσα εξάλλου σχετικά με τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», η κυρία Κοτανίδου απάντησε ότι «έχουμε ακόμα ελεύθερα κρεβάτια και μάλιστα χθες (σ.σ. την Τρίτη) δεν πήραμε καμία εισαγωγή».

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

«Ούτως ή άλλως», πρόσθεσε, «ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...