287
Η Κάμαλα Χάρις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Παπαμήτσος Δημήτρης

Τι είπαν Μητσοτάκης και Κάμαλα Χάρις μετά την ομιλία στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 08:53
Η Κάμαλα Χάρις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Παπαμήτσος Δημήτρης

Τι είπαν Μητσοτάκης και Κάμαλα Χάρις μετά την ομιλία στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 08:53

Είναι η φωτογραφία από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο που ξεχώρισε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που μίλησε σε κοινή συνεδρίαση των δυο Σωμάτων του  Κογκρέσου (Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας)- δέχεται το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων βουλευτών και γερουσιαστών. Πίσω του χειροκροτούν το ίδιο θερμά η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι.

Λίγες ώρες μετά το πέρας της τιμητικής για την Ελλάδα κοινής συνεδρίασης, η Κάμαλα Χάρις έγραψε για την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη και τις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ:

«Σήμερα προήδρευσα σε κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν με κάθε μέρα που περνά».

Στο τετ α τετ που είχε ο Πρωθυπουργός με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του στο Κογκρέσο, συζητήθηκαν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από το γραφείο της αμερικανικής Αντιπροεδρίας, η Καμάλα Χάρις επιβεβαίωσε την ισχυρή ελληνοαμερικανική συμμαχία, καθώς και την κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, στους διεθνείς κανόνες και στο κράτος δικαίου.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον έλληνα Πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μάλιστα στο σημείο αυτό αναγνώρισε τη συμβολή της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της εφοδιασμού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...