476
Υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H ώρα της κρίσης για τον λαοπλάνο Σώρρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 10:37
Υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H ώρα της κρίσης για τον λαοπλάνο Σώρρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 10:37

Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ο Αρτέμης Σώρρας, ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», προκειμένου να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Συγκεκριμένα το βαρύ κατηγορητήριο  περιλαμβάνει για τον ίδιο και άλλα επτά άτομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη αφορά επίσης σειρά πλημμελημάτων, όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, έναντι συνδρομής  από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία αντί για διαγραφή οφειλών (μέσω συμψηφισμού τους με τα 600 δισ. ευρώ που κατέχει σε ομόλογα η τράπεζα της Ανατολής) έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.

Ο Αρτέμης Σώρρας  διέφευγε της σύλληψης επί μήνες, κρυμμένος στο ασφαλές καταφύγιό του από όπου έστελνε ηχητικά μηνύματα προς τόνωση του ηθικού των οπαδών του. Εκείνοι ανταπέδωσαν με αποθεωτική υποδοχή του αρχηγού τους κατά την πρώτη μεταγωγή του στα δικαστήρια (φωτογραφίες κάτω).

sor2sor3

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον Αρτέμη Σώρρα περίπου 500 οπαδοί και το πρωί της Πέμπτης με συνθήματα και εκδηλώσεις ένθερμης συμπαράστασης προς το πρόσωπό του (δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες κάτω).

301854301857301868301853

«Κοίτα Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει», φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο. Τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» δήλωναν μάλιστα βέβαια ότι οι κατηγορίες σε βάρος του αρχηγού τους θα καταπέσουν, επιμένοντας ότι ο Σώρρας έχει τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ο φυγόδικος Σώρρας αναζητείτο από τον Μάρτιο του 2017 . Αφού εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη σε πολυκατοικία στον Αλιμο. Προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτός είχε αφήσει γενειάδα και μακριά μαλλιά.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν υπό το φόβο της σύλληψης, αλλά γιατί -όπως λέει- κινδύνευε η ζωή του!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...