1757
Σκίτσο από την κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στο δικαστήριο του Μανχάταν | REUTERS/Jane Rosenberg

H Στόρμι Ντάνιελς, οι πιέσεις και το σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 10:01
Σκίτσο από την κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στο δικαστήριο του Μανχάταν
|REUTERS/Jane Rosenberg

H Στόρμι Ντάνιελς, οι πιέσεις και το σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 10:01

«Η Στόρμι μίλησε. Ο Τραμπ έγινε έξαλλος. Οι ένορκοι μαγεύτηκαν – αλλά και ενοχλήθηκαν». Με αυτήν τη φράση, το Politico περιέγραψε την πολυαναμενόμενη κατάθεση της πρώην πορνοστάρ Στορμι Ντάνιελς στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Μια από τις δίκες, δηλαδή, καθώς ο Τραμπ έχει παραπεμφθεί σε τέσσερις και αυτή η υπόθεση θεωρείται η πιο «αθώα»· αλλά και η πιο πικάντικη: πόσες φορές έχεις ακούσει να σου λένε πώς έκανε σεξ ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και αν «κράτησε» πολύ στο κρεβάτι;

Εξάλλου, σε μια άλλη υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος τού εκ νέου υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, στην οποία κατηγορείται για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα όσο ήταν πρόεδρος, δικαστής στη Φλόριντα αποφάσισε την αναβολή της έναρξης της δίκης, χωρίς μάλιστα να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι η δίκη για αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση δεν είναι πιθανό να ξεκινήσει πριν τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

To CNN εκτίμησε ότι η υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς θα είναι τελικά η μοναδική που θα δικαστεί πριν τον Νοέμβριο, καθώς άλλες δύο δίκες, αυτή για τον ρόλο του στα θλιβερά και αιματηρά γεγονότα μετά τις εκλογές του 2020 και εκείνη για την παρέμβασή του ώστε να αλλάξουν τα αποτελέσματα στην Πολιτεία-κλειδί της Τζόρτζια –οι πλέον σοβαρές πολιτικά– θα καθυστερήσουν.

Επιστροφή στη Νέα Υόρκη λοιπόν: η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμον Στέφανι Γκρέγκορι Κλίφορντ, ήταν πολυαναμενόμενη, καθώς ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, κατηγορείται ότι απέκρυψε το γεγονός ότι της έδωσε 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016, στις οποίες τελικά εξελέγη.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν κάποια στιγμή να ζητεί από τους δικηγόρους του Τραμπ να συγκρατήσουν τον πελάτη τους, ο οποίος δεν σταμάτησε «να βρίζει δυνατά».

Από την πλευρά της, η υπερασπιστική ομάδα του Τραμπ ζήτησε μάταια την ακύρωση της δίκης εκτιμώντας ότι οι ερωτήσεις της κατηγορούσας αρχής είναι εκτός πλαισίου και ότι κάποιες από τις δηλώσεις της Ντάνιελς –όπως ότι ο Τραμπ δεν φορούσε προφυλακτικό– είχαν στόχο μόνο να «προκαλέσουν τους ενόρκους».

Eξω από τη δικαστική αίθουσα ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή ήταν «μια πολύ μεγάλη ημέρα, μια πολύ αποκαλυπτική ημέρα. Όπως βλέπετε η υπόθεσή τους καταρρέει εντελώς». Ομως δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη Ντάνιελς, αφού ο δικαστής τον έχει απειλήσει ότι θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης αν συνεχίσει να καταφέρεται εναντίον των μαρτύρων.

Ο Τραμπ, έξαλλος, έξω από το δικαστήριο ( REUTERS/David Dee Delgado/Pool)

Η 45χρονη σήμερα Ντάνιελς διηγήθηκε με πολλές λεπτομέρειες την ημέρα που συνάντησε πρώτη φορά τον Τραμπ, στη διάρκεια αγώνα γκολφ στον οποίο συμμετείχαν διασημότητες στην Λέικ Τάχο της Νεβάδα. Ηταν το 2006.

Επειτα από μια «πολύ σύντομη συνάντηση», ένα μέλος της ασφάλειας «μου είπε “ο κύριος Τραμπ θα ήθελε να μάθει αν επιθυμείτε να δειπνήσετε μαζί του”», κατέθεσε η Ντάνιελς. Η πρώτη απάντησή της ήταν αρνητική, διηγήθηκε.

Λίγο αργότερα, όμως, ένας συνάδελφος της Ντάνιελς τής είπε ότι θα έπρεπε να δεχτεί την πρόσκληση του Τραμπ. «Είναι επιχειρηματίας, τι θα μπορούσε να πάει στραβά», της είπε. Η Ντάνιελς σκέφτηκε ότι, τελικά, θα μπορούσε να είναι καλό και για την καριέρα της να δεχτεί –ήθελε να γίνει σκηνοθέτης.

Συνάντησε τον σωματοφύλακα του Τραμπ και εκείνος την πήγε στο ξενοδοχείο του όπου της είπε να πάρει ένα συγκεκριμένο ασανσέρ για το ρετιρέ. Η σουίτα του Τραμπ «ήταν τρεις φορές το μέγεθος του διαμερίσματός μου».

«Φορούσε μεταξωτές ή σατέν πιτζάμες για τις οποίες τον κορόιδεψα και είπα, “ξέρει ο κ. Χέφνερ ότι του έκλεψες τις πιτζάμες;”» είπε η Ντάνιελς, αναφερόμενη στον ιδρυτή του Playboy. «Του είπα να πάει να αλλάξει και το έκανε».

Επειδή ήταν ακόμη νωρίς, αποφάσισαν να κουβεντιάσουν για λίγο πριν πάνε για δείπνο. Ο Τραμπ ρωτούσε διαρκώς τη Ντάνιελς για τη δουλειά της στη βιομηχανία του πορνό: «Τι κάνετε στις πρόβες; Ανησυχείς για τις σαδομαζοχιστικές σκηνές;»

Τη ρώτησε, επίσης, αν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις. «Ναι, φυσικά, και το κάνω εθελοντικά», απάντησε εκείνη. «Με ρώτησε αν είχα ποτέ κάποιο άσχημο αποτέλεσμα στις εξετάσεις και του απάντησα ότι μπορώ να του δείξω όλο μου το ιστορικό τεστ», θυμήθηκε η Ντάνιελς.

Πρόσθεσε ότι έκαναν επίσης μια πολύ σύντομη συζήτηση για τη Μελάνια, τη σύζυγο του Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνος της είπε ότι κοιμούνται πια σε ξεχωριστά δωμάτια. «Μου είπε επίσης ότι του θύμιζα την κόρη του, επειδή είναι έξυπνη και ξανθιά», προσέθεσε.

Η Ντάνιελς είπε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα κάποια στιγμή, καθώς είχε πιει πολύ νερό. Οταν επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα της σουίτας, ο Τραμπ καθόταν στο κρεβάτι με το μποξέρ του και ένα μπλουζάκι.

«Στην αρχή ξαφνιάστηκα», είπε η Ντάνιελς. «Σκέφτηκα: Ω, Θεέ μου, τι κατάλαβα τόσο λάθος για να φτάσω εδώ; Η πρόθεση είναι αρκετά ξεκάθαρη αν κάποιος έχει γδυθεί και είναι στο κρεβάτι».

Προσπάθησε να κάνει ένα αστείο και να φύγει, αλλά εκείνος στάθηκε ανάμεσα σε αυτήν και στην πόρτα. «Και έπεσες στο κρεβάτι κάνοντας σεξ μαζί του;» ρώτησε η εισαγγελέας Σούζαν Χόφινγκερ.

«Ναι», είπε η Ντάνιελς.

Ο Τραμπ είχε αφήσει, τότε, να εννοηθεί ότι η Ντάνιελς θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο ριάλιτι που παρουσίαζε εκείνη την εποχή, το «The Apprentice».

«Ενιωσα το αίμα να φεύγει από τα χέρια μου και τα πόδια μου», είπε. Αν και δήλωσε ότι δεν ένιωσε να απειλείται, διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση του Τραμπ «ήταν αρκετά ξεκάθαρη» και «η σχέση ισχύος άνιση». Η Ντάνιελς κατέθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος της είπε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μια ζωή σε ένα τροχόσπιτο».

Η ίδια είπε ότι «προσπαθούσα να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που συνέβαινε εκεί».

«Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να το σταματήσω, να πω όχι», τόνισε η Ντάνιελς.

Οι ερωτήσεις τις Σούζαν Χόφινγκερ προσέφεραν θέαμα –χωρίς όμως να περιποιούν τιμή για την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Καθοδηγούμενη από την εισαγγελέα η Ντάνιελς διηγήθηκε πως αφού ο Τραμπ την προκάλεσε να του δώσει μερικές ξυλιές με ένα περιοδικό, κάτι που εκείνη δέχθηκε να κάνει, «ήταν πολύ πιο ευγενικός στη συνέχεια».

«Είχα βγάλει τα ρούχα και τα παπούτσια μου, νομίζω ότι φορούσα τον στηθόδεσμο. Ημασταν σε ιεραποστολική στάση», είπε.

-Φορούσε προφυλακτικό; «Οχι»

-Ηταν σύντομο; «Ναι».

«Αυτά είναι μ…ίες», φάνηκε να απαντά ο Τραμπ, καθώς παρακολουθούσε έξαλλος την κατάθεση.

Οπως κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ, εκμυστηρεύτηκε σε λίγους ανθρώπους τη συνάντησή της με τον Τραμπ.  «Τα χέρια μου έτρεμαν τόσο πολύ που δυσκολευόμουν να ντυθώ», είπε η Ντάνιελς…

Η ίδια επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια συνάντησε τον Τραμπ κάποιες φορές σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, προτού χάσουν επαφή.

Η Ντάνιελς παραδέχτηκε πως, όταν ο Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ατζέντης της τη συμβούλευσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να κερδίσει κάποια χρήματα. Αμερικανικό ταμπλόιντ, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν φίλος του Τραμπ, είχε ήδη πληρώσει δύο φορές για να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα παρόμοιων ιστοριών, τις οποίες ποτέ δεν δημοσίευσε.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση», διαβεβαίωσε το δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν άγνωστος την είχε απειλήσει σε ένα πάρκινγκ στο Λας Βέγκας για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Τελικά διαπραγματεύτηκε με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, τον Μάικλ Κοέν, να λάβει 130.000 δολάρια τα οποία δόθηκαν στη Ντάνιελς μέσω μιας εταιρείας-βιτρίνα. Ο Κοέν αποζημιώθηκε το 2017 από τον Οργανισμό Τραμπ, με τα έξοδα να χαρακτηρίζονται «δικαστικά».

Η Ντάνιελς εξήγησε μάλιστα ότι βιάστηκε να πάρει τα χρήματα πριν τις εκλογές, καθώς ανησυχούσε πως, αν κέρδιζε ο Τραμπ, δεν θα την πλήρωνε.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το 2015, ο Τραμπ, ο τότε δικηγόρος του Μάικλ Κοέν και ο εκδότης Ντέιβιντ Πέκερ σχεδίασαν να «θάψουν» κάθε ιστορία που θα μπορούσε να βλάψει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Ο Κοέν έστειλε 130.000 δολάρια στην Ντάνιελς λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, για να εξαγοράσει τη σιωπή της σχετικά με τη σεξουαλική της σχέση με τον Τραμπ. Ο Κοέν μετέφερε χρήματα στον δικηγόρο της Ντάνιελς μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης που ίδρυσε ειδικά για τη συναλλαγή και ονομάζεται Essential Consulting LLC. Φέρεται ότι χρησιμοποίησε μια τέτοιας μορφής εταιρεία, ώστε η πληρωμή να μην φαίνεται ότι προέρχεται από αυτόν και, ως εκ τούτου, από τον Τραμπ.

Ο Τραμπ κατηγορείται έτσι, για 34 υποθέσεις παραποίησης λογιστικών εγγράφων και κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για ποινική υπόθεση και θεωρητικά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης. Ακόμη κι αν καταδικαστεί, ο Τραμπ θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς και όλες οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας συνιστούν ένα βαρύ πλήγμα για τον Τραμπ, που εκτός των άλλων είναι ένας απαίσιος σεξιστής φαλλοκράτης –και τώρα βλέπει ακόμα και τον περίφημο ανδρισμό του να γελοιποιείται σε παγκόσμια μετάδοση.

Η μαρτυρία της Ντάνιελς ήρθε μια μέρα αφότου ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν προειδοποίησε τον Τραμπ ότι θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με φυλάκιση εάν συνέχιζε να παραβιάζει την εντολή να μην μιλάει για την υπόθεση με τους μάρτυρες και τους ενόρκους.

Την περασμένη Δευτέρα, ο δικαστής Μέρτσαν βρήκε τον Τραμπ ένοχο για περιφρόνηση του δικαστηρίου για 10η φορά προτού καν ξεκινήσει η διαδικασία. Ο Μέρτσαν του έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο 9.000 δολαρίων, λόγω σχολίων που παραβιάζουν τη διάταξη η οποία του απαγορεύει να συζητήσει με μάρτυρες ή ενόρκους.

«Οσο και αν δεν θέλω να σας επιβάλω ποινή φυλάκισης, θέλω να καταλάβετε ότι θα το κάνω εάν είναι απαραίτητο», είπε ο Μέρτσαν στον Τραμπ.

Η κατάθεση της Ντάνιελς και η προειδοποίηση του Μέρτσαν σηματοδοτούν λοιπόν μια δύσκολη εβδομάδα για τον Τραμπ και τους δικηγόρους του. Πριν συνεχιστεί η κατάθεση της Ντάνιελς μετά από ένα μεσημεριανό διάλειμμα, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, ο Τοντ Μπλανς, ζήτησε από τον δικαστή Μέρτσαν να απορρίψει την υπόθεση λόγω περιττών λεπτομερειών στα σχόλιά της. «Η κατάθεση σήμερα το πρωί συνιστά κακοδικία», υποστήριξε ο δικηγόρος.

Σημείωσε ότι η Ντάνιελς είχε περιγράψει ότι ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό. «Εκτός από την καθαρή αμηχανία που προκάλεσαν», είπε ο Μπλανς στον Μέρτσαν, αυτές οι λεπτομέρειες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να «επηρεάσουν αρνητικά τους ενόρκους».

«Συμφωνώ ότι πιθανώς υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν χρειαζόταν να ειπωθούν», έκρινε ο Μέρτσαν. «Για να είμαστε δίκαιοι νομίζω ότι η κατάθεσή σας ήταν λίγο ανεξέλεγκτη», αλλά παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου δικαιολογείται μια κακοδικία».

Η δικηγόρος υπεράσπισης Σούζαν Νέκλεϊς, στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση της Ντάνιελς, προσπάθησε να αποδείξει ότι η μάρτυρας ήταν απλώς διψασμένη για χρήματα και τίποτα περισσότερο. Δεν ασχολήθηκε με την πορνογραφία επειδή ήθελε χρήματα; Μισούσε τον Τραμπ; (Σε αυτή την ερώτηση, η Ντάνιελς απάντησε: «Ναι»).

Η Νέκλεϊς συνέχισε λέγοντας ότι η Ντάνιελς προσπαθούσε να εκβιάσει τον Τραμπ από το 2016.

«Σκοπεύατε να αποσπάσετε χρήματα εκβιαστικά από τον Πρόεδρο Τραμπ, σωστά;»

«Λάθος», είπε η Ντάνιελς.

«Λοιπόν, αυτό κάνατε, σωστά;»

«Λάθος!»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...