H Σίτι πήρε το Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Ο Γκουαρντιόλα μίλησε για την οπαδική βία
H Σίτι πήρε το Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Ο Γκουαρντιόλα μίλησε για την οπαδική βία
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της σεζόν, στον τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο. Επειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η αγγλική ομάδα κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Σεβίλλης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο 90λεπτο (δεν υπήρξε παράταση προκειμένου να μην καταπονηθούν οι ομάδες).
Η Σεβίλλη ήταν αυτή που κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Σίτι, καθώς άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με κεφαλιά του Εν Νεσίρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του τελικού ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με τη Σίτι να φέρνει το ματς στα ίσα στο 63΄ με κεφαλιά του Πάλμερ και ενώ η Σεβίλλη είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητή της Σίτι, με αφορμή τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, στα επεισόδια των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα.
«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη να ισορροπήσει την κατάσταση. Οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει από χοληστερίνη. Ο,τι συνέβη στην Ελλάδα συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, είναι θέμα παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας επίσης, αλλά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο Γκουαρντιόλα.
Ο οποίος Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο, με «μηνιάτικο» 1,87 εκατ. ευρώ και αφεντικό του είναι ο Μανσουρ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, σεΐχης στο Αμπου Ντάμπι, όχι δηλαδή και ο πιο δημοκράτης άνθρωπος στον κόσμο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: H Σίτι πήρε το Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Ο Γκουαρντιόλα μίλησε για την οπαδική βία
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.