349
Τομ Κρουζ και Γιούλια Περεσίλντ θα ταξιδέψουν χωριστά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να γυρίσουν ταινίες | Universal Pictures/Kinorob

H Ρωσία γυρίζει ταινία στο Διάστημα για να προλάβει τον… Τομ Κρουζ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 19:39
Τομ Κρουζ και Γιούλια Περεσίλντ θα ταξιδέψουν χωριστά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να γυρίσουν ταινίες
|Universal Pictures/Kinorob

H Ρωσία γυρίζει ταινία στο Διάστημα για να προλάβει τον… Τομ Κρουζ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 19:39

Στο πεδίο του κινηματογράφου πέρασε ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες. Πριν από περίπου ένα χρόνο έγινε γνωστό ότι η NASA σε συνεργασία με την Space X του Ελον Μασκ θα οργανώσουν μια κινηματογραφική παραγωγή στο Διάστημα. Όπως όμως φαίνεται η Ρωσία σε μια κίνηση που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου αποφάσισε να γράψει το δικό της όνομα στην πρώτη θέση αυτού του εγχειρήματος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos επέλεξε τα άτομα που θα στείλει στον διαστημικό σταθμό για τα γυρίσματα της δικής της κινηματογραφικής ταινίας. Πρόκειται για την 36χρονη ηθοποιό Γιούλια Περεσίλντ και τον 37χρονο σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο που θα ταξιδέψουν στον διαστημικό σταθμό στις 5 Οκτωβρίου. Η Roscosmos κάνει λόγο για ένα «διαστημικό δράμα» που θα φέρει τον τίτλο «Πρόκληση» χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση της ταινίας και τον ρόλο της πρωταγωνίστριας. Συμπαραγωγός της ταινίας θα είναι ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκοζίν.

Στην αμερικανική ταινία πρωταγωνιστής θα είναι ο Τομ Κρουζ και σκηνοθέτης ο Νταγκ Λίμαν. Χωρίς να είναι γνωστή ακόμη η ακριβής ημερομηνία των διαστημικών γυρισμάτων της αμερικανικής ταινίας είχε διαρρεύσει ότι αυτά θα γίνονταν εντός του προσεχούς Οκτωβρίου. Είναι προφανές ότι η Roscosmos θέλει να προλάβει την NASA και το Χόλιγουντ και μένει να δούμε αν τελικά θα πετύχει το στόχο της. Η Περεσίλντ και ο σκηνοθέτης θα πρέπει να ολοκληρώσουν πρώτα με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης και φυσικά να μην υπάρξουν προβλήματα στην οργάνωση της αποστολής, την εκτόξευση του σκάφους κλπ.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί ο Τομ Κρουζ να κοντεύει πλέον στα 60 αλλά γυμνάζεται αδιάκοπα, κάνει extreme sports και ακόμη και σε αυτή την ηλικία κάνει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές στις ταινίες του.

Αν πάντως η ρωσική διαστημική κινηματογραφική αποστολή ταξιδέψει στην ώρα της και το ίδιο κάνει και η αμερικανική τότε κατά πάσα πιθανότητα τα δύο κινηματογραφικά συνεργεία θα βρεθούν ταυτόχρονα στον διαστημικό σταθμό σε μια σίγουρα μοναδική και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Όπως έχει γίνει γνωστό κάποιες σκηνές της ταινίας του Τομ Κρουζ θα γυριστούν και μέσα στο διαστημικό σκάφος που θα τον μεταφέρει στον διαστημικό σταθμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...