245
Η Ολγα Γεροβασίλη συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου | Aris Oikonomou / SOOC

H Γεροβασίλη απορρίπτει την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 22:56
Η Ολγα Γεροβασίλη συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου
|Aris Oikonomou / SOOC

H Γεροβασίλη απορρίπτει την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 22:56

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της Ολγας Γεροβασίλη ότι θέτει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, και δημιουργήθηκαν οι πρώτες διαφωνίες: ο κ. Κασσελάκης πρότεινε αμέσως να γίνουν εκλογές στις 10 Μαρτίου και μάλιστα «υβριδικά» (και διαδικτυακά δηλαδή), αλλά η κυρία Γεροβασίλη το απέρριψε, παραπέμποντας στις προβλέψεις του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο περιθώριο των εργασιών της τρίτης μέρας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεροβασίλη μίλησε σε δημοσιογράφους και ρωτήθηκε για την πρόταση εκλογών-εξπρές που κατέθεσε αμέσως μετά την ομιλία της ο κ. Κασσελάκης.

«Να τηρηθεί το καταστατικό, ο Κασσελάκης φαίνεται πως το ξέχασε», ήταν το μήνυμά της, υπενθυμίζοντας πως οι προβλέψεις είναι οι εκλογές να γίνουν σε έναν μήνα.

Η ίδια εξήγησε πως «δεν μπορεί το Συνέδριο να ορίσει ημερομηνία. Δικαίωμα του Συνεδρίου είναι να συλλέγονται υπογραφές για μη εκλογές. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στο Συνέδριο είναι μόνο αν πρέπει να γίνουν εκλογές και όχι η ημερομηνία».

Όσον αφορά στο αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «Είναι αυτονόητο ότι θα μείνω στο κόμμα. Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας για την πτώση του κόμματος κι εγώ αναλαμβάνω τη δική μου θέτοντας υποψηφιότητα».

H ίδια διαφώνησε και ως προς το θέμα της διεξαγωγής «υβριδικών» εκλογών, που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης. Είπε η κυρία Γεροβασίλη πως θα πρέπει να ακολουθηθούν όσα ακολουθήθηκαν στις εκλογές που ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα την άνοιξη του 2022 και τον κ. Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...