1016
Η αειθαλής Τζούντι Ντεντς φωτογραφημένη από τη Vogue. Μια εκπρόσωπος των ευπαθών ομάδων | Vogue/Instagram/CreativeProtagon

H… ευπαθής Τζούντι Ντεντς στο εξώφυλλο της Vogue

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 18:52
Η αειθαλής Τζούντι Ντεντς φωτογραφημένη από τη Vogue. Μια εκπρόσωπος των ευπαθών ομάδων
|Vogue/Instagram/CreativeProtagon

H… ευπαθής Τζούντι Ντεντς στο εξώφυλλο της Vogue

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 18:52

Η Βρετανία έγινε η δεύτερη χώρα σε θύματα από τον κορονοϊό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, έχοντας νοσήσει, έχει προειδοποιήσει ότι οι ηλικιωμένοι «θα φύγουν» αν δεν κλειστούν στα σπίτια τους. Και η βρετανική Vogue τι κάνει;

Βάζει την Τζούντι Ντεντς στο εξώφυλλό της. Η ντέιμ Τζούντι, έχοντας κλείσει τα 85 της -ευπαθής ομάδα από μόνη της- έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία σταρ που φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του περιοδικού που μετρά 104 χρόνια λαμπρής ιστορίας.

Στις σελίδες του τεύχους Ιουνίου της βρετανικής εκδοσης του Vogue, η 85χρονη βρετανίδα «dame», όπως είναι ο τίτλος που έχει λάβει προ ετών από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, μιλά για τη ζωή της στην καραντίνα, για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο και για την (ελαφρώς αποτυχημένη) μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μιούζικαλ «Cats» (Γάτες) του Αντριου Λόιντ Ουέμπερ.

Η Ντεντς – η οποία ακόμα δεν έχει παρακολουθήσει την ταινία – λέει ότι δεν της άρεσε το γούνινο κοστούμι της για τον ρόλο της ως «Old Deuteronomy».

«Ο μανδύας που έπρεπε να φοράω! Σαν πέντε αλεπούδες στην πλάτη μου» τονίζει και παραδέχεται ότι περίμενε να φαίνεται πιο κομψή.

Στις εικόνες που είδε από την ταινία μοιάζει, όπως αναφέρει η Guardian, σαν «μια κακοποιημένη, βρώμικη γάτα, ένα μεγάλο πορτοκαλί θηρίο».

 

View this post on Instagram

 

Introducing the June 2020 issue of #BritishVogue where Dame Judi Dench, at 85, makes history as the oldest person ever to star on the cover of Vogue. Before the coronavirus pandemic forced the world into lockdown, @GilesHattersley visited her home in deepest Surrey to discuss everything from why retirement is completely out of the question, to how she has become a social media phenomenon – without being on social media herself. Click the link in bio to read the interview and see the full story in the new issue, on newsstands and available for digital download on Thursday 7 May. #JudiDench wears a trench coat by @DolceGabbana. Photographed by @Nick_Knight and styled by @KPhelan123, with hair by @SamMcKnight1, make-up by @TheValGarland, nails by @MikePocock and set design by @TomoTattle.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Η Τζούντι Ντεντς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1957 και έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1964 στην ταινία «The Third Secret».

Έκτοτε εμφανίστηκε στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ όπου υποδύθηκε την Ολίβια Μάνσφιλντ, αλλά και στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» όπου κέρδισε Όσκαρ το 1998.

Η Ντεντς, η οποία έχει ερμηνεύσει την «M» στις ταινίες Τζέιμς Μποντ τονίζει ακόμη ότι «ο Ίαν Φλέμινγκ [σ.σ: συγγραφέας των κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον Βρετανό] δεν θα ήθελε γυναίκα στον ρόλο του 007».

Τώρα την περίοδο της καραντίνας εν μέσω της πανδημίας, η Ντεντς δεν έχει την οικογένειά της μαζί της, αλλά «διατηρεί επαφή με τηλεφωνικές κλήσεις και FaceTime» και συνεχίζει να είναι απασχολημένη.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Τζούντι Ντεντς με τον εγγονό της Σαμ Γουίλιαμς χόρεψαν το τραγούδι Cheryl του ράπερ Yung Gravy και ανέβασαν βίντεο στο TikTok.

«Είμαι βέβαιη ότι αισθάνομαι όπως όλοι οι άλλοι, τέτοιες πρωτόγνωρες στιγμές είναι αρκετά δύσκολο να κατανοηθούν» προσθέτει, ενώ εξακολουθεί να ψάχνει κάποια θετικότητα.

«Αυτό που είναι καλό είναι ότι έχει κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν τη δύσκολη κατάσταση των άλλων που είναι εντελώς μόνοι» λέει.

«Εάν προκύψει μεγάλη καλοσύνη από αυτό, τότε αυτό θα είναι ένα θετικό» τονίζει.

Στη συνέντευξη η ηθοποιός αναφέρεται και στον καταδικασθέντα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κινηματογραφικό παραγωγό, Χάρβεϊ Γουάινστιν ο οποίος ως επικεφαλής της Miramax προώθησε την άνοδό της στο Χόλιγουντ, όταν η ηθοποιός ήταν 60 ετών και την επέλεξε για ρόλους σε επτά ταινίες.

«Συμπάσχω με οποιαδήποτε πέρασε μια τέτοια εμπειρία» λέει για τα θύματα του καταδικασθέντος, προσθέτοντας ότι «είναι συνταρακτικό. Είναι καλό που τα πράγματα έρχονται στην επιφάνεια και μιλάνε και οι άνθρωποι αισθάνονται ένα είδος ελευθερίας, είμαι σίγουρη».

Απαντώντας στην ερώτηση αν έχει πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απαντά: «Όχι, όχι, θα ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω».

Τέλος, και όσον αφορά στη συνταξιοδότηση, διευκρινίζει ότι είναι ακόμα μακριά από τις σκέψεις της.

«Όχι, όχι, όχι. Μην λες αυτή τη λέξη. Όχι σε αυτό το σπίτι. Όχι εδώ» και καταλήγει: «Οργή, οργή ενάντια στον θάνατο του φωτός. Ποτέ δεν ειπώθηκε μια πιο αληθινή λέξη».

Πριν την Ντεντς, το ρεκόρ κατείχε η Τζέιν Φόντα, που είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue σε ηλικία 81 ετών, στο τεύχος Απριλίου του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...