620
O Λάιλς αποκαμωμένος μετά τον αγώνα των 200 μ. | REUTERS/Kai Pfaffenbach

H Covid-19 έσβησε τα όνειρα του Νόα Λάιλς: «Αυτό είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων για εμένα»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2024, 10:23
O Λάιλς αποκαμωμένος μετά τον αγώνα των 200 μ.
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

H Covid-19 έσβησε τα όνειρα του Νόα Λάιλς: «Αυτό είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων για εμένα»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2024, 10:23

Την Κυριακή έγινε ο «ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη», κερδίζοντας στο Παρίσι τα 100 μ. και χαρίζοντας στις ΗΠΑ το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα εδώ και 20 χρόνια. Την Τρίτη έμαθε ότι είναι θετικός στην Covid-19. Καθώς τα πρωτόκολλα έχουν αλλάξει, αγωνίστηκε κανονικά στα 200 μ. που είναι άλλωστε και το αγώνισμά του. Ομως το «κανονικά» για τον Νόα Λάιλς, τον αμερικανό σπρίντερ που υποφέρει και από άσθμα, δεν ήταν όπως θα περίμενε.

Στον τελικό των 200 μ., το βράδυ της Πέμπτης στο «Σταντ ντε Φρανς», ο ανίκητος από το 2021 Λάιλς τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Λετσίλε Τεμπόγκο από την Μποτσουάνα, ο οποίος έγραψε Ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Αφρικανός που κερδίζει σε Ολυμπιακούς Αγώνες τη συγκεκριμένη κούρσα, και τον Αμερικανό Κένεθ Μπεντνάρεκ.

Μετά ο Λάιλς φάνηκε να καταρρέει –χρειάστηκε να καθήσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Κάπου εκεί συνειδητοποίησε ότι το όνειρό του να συμμετάσχει στους τελικούς των σκυταλοδρομιών 4×100 μ. και 4×400 μ. ώστε να κερδίσει και άλλα μετάλλια με τις ΗΠΑ, είχε τελειώσει.

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 για εμένα. Δεν είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ονειρευόμουν, αλλά με έχουν αφήσει με τόση χαρά στην καρδιά μου», έγραψε στο Instagram ο Λάιλς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noah Lyles (@nojo18)

Ο Λάιλς θα αποχωρήσει ως χρυσός Ολυμπιονίκης από τη Γαλλία, αλλά το απότομο τέλος της πορείας του τού άφησε γλυκόπικρη γεύση, καθώς είχε στόχο να κατακτήσει τέσσερα χρυσά στο Παρίσι, στα 100 μ., 200 μ., 4×100 μ. σκυταλοδρομία και 4×400 μ. σκυταλοδρομία.

«Ελπίζω ότι όλοι απόλαυσαν την παράσταση», έγραψε ο Λάιλς και πρόσθεσε: «Είτε ήσασταν μαζί μου, είτε εναντίον μου, πρέπει να παραδεχτείτε ότι παρακολουθήσατε, έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...