424
Η Κινέζα Τζιν, αναγνωρισμένη και από το Κόμμα χορεύτρια και τηλεπερσόνα, κάποτε ήταν Κινέζος | Corriere della Sera

Κίνα: Γυναίκα από χειρουργείο μεν, κατά της κίνησης ΛΟΑΤΚΙ δε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 21:05
Η Κινέζα Τζιν, αναγνωρισμένη και από το Κόμμα χορεύτρια και τηλεπερσόνα, κάποτε ήταν Κινέζος
|Corriere della Sera

Κίνα: Γυναίκα από χειρουργείο μεν, κατά της κίνησης ΛΟΑΤΚΙ δε

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 21:05

Θα την αποκαλέσουμε όπως ακριβώς την αποκαλεί ο κομματικός Τύπος της Κίνας: «πραγματική γυναίκα». Είναι, εξάλλου, αφού το 1995 έπαψε να είναι και τυπικώς άνδρας, κατόπιν εγχειρήσεως. Κάποτε ήταν «απλώς ομοφυλόφιλος», χορευτής στο μπαλέτο του Λαϊκού Στρατού, με τον βαθμό του συνταγματάρχη κιόλας, όμως πλέον είναι διάσημη ντίβα σε Ανατολή και Δύση. Τηλεπερσόνα σε δικό της σόου και συνεργάτρια μεγάλων οίκων μόδας όπως ο Dior. Αυτή η Κινέζα, η Τζιν Ξινγκ, ήταν ο πρώτος Κινέζος που άλλαξε φύλο. Την ιστορία της αφηγήθηκε η Corriere della Sera.

Ως ομοφυλόφιλος, ο Κινέζος δυσανασχετούσε για την κατάστασή του και σκεφτόταν ακόμη και την αυτοκτονία του. Ευτυχώς για αυτόν, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά: «Πίστευα ότι ήμουν απλώς ομοφυλόφιλος. Αναρωτιόμουν τι μπορώ να κάνω… Να αυτοκτονήσω; Ημουν τυχερός που βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, και σε ένα γκέι μπαρ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ κάποιοι νέοι φίλοι μου μού είπαν: ‘Ξέρεις, δεν είσαι ομοφυλόφιλος, είσαι κορίτσι’. Ετσι αποφάσισα να βρω και να αποκαλύψω τις ρίζες μου ως γυναίκα».

Η Τζιν (δεξιά) στον Λαϊκό Στρατό | Corriere della Sera

Η επέμβαση, μας πληροφορεί η Corriere, ήταν μαρτύριο. Διήρκεσε 16 ώρες και της άφησε κουσούρια: το ένα πόδι της παρέλυσε για μήνες. Η Τζιν σκέφτηκε και πάλι την αυτοκτονία. Αλλά ο χρόνος γιάτρεψε τις πληγές. Ξανάρχισε τον χορό, μάλιστα άνοιξε το δικό της χοροδιδασκαλείο στη Σαγκάη, αυστηρότατο κιόλας, καθώς αξιοποίησε για εκπαιδευτικούς λόγους τη σιδηρά πειθαρχία που διδάχθηκε στον Λαϊκό Στρατό. Η ίδια δηλώνει τώρα ότι τότε συνδύαζε δεξιότητες ικανές να την καταστήσουν «θηλυκό Τζέιμς Μποντ».

Η συνέχεια ήταν, σχετικώς, λιγότερο επώδυνη. Ασχολήθηκε με την τηλεόραση και απέκτησε δική της εκπομπή, από την οποία πέρασε ως καλεσμένος ακόμη και ο Μπραντ Πιτ! Μία μικρή στραβή έγινε το 2017, όταν το σόου της κόπηκε αν και είχε 100 εκατομμύρια θεατές. Η Τζιν απέδωσε τη λογοκρισία «στη ζήλια και στον φθόνο κάποιων μικρών ανθρώπων». Ωστόσο ο κομματικός Τύπος την έβγαλε και πάλι στον αφρό, απότομα. «Είναι μία πραγματική γυναίκα» έγραψε τον περασμένο Μάιο ο αγγλόφωνος τηλεβόας του ΚΚΚ, η Global Times. Τι συνέβη ξαφνικά;  Μα, μπίζνες, διεθνείς μπίζνες! Ο Οίκος Dior είχε επιλέξει την Τζιν για κάποια καμπάνια της.

Οι φιλοφρονήσεις τού κατά τα λοιπά άξεστου κομματικού κράτους της Κίνας εξηγούνται και για έναν λόγο επιπλέον: η Τζιν –εκούσα, άκουσα– εκφράζει παλιομοδίτικες, συντηρητικές θέσεις, ότι ολοκληρωμένη γυναίκα σημαίνει μάνα, ότι δεν είναι η ίδια φορέας των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, κ.ά. Σε κάθε ευκαιρία τονίζει στους απανταχού ΛΟΑΤΚΙ: «Τον σεβασμό των άλλων τον κερδίζετε μόνοι σας, δεν μπορείτε να απαιτείτε από την κοινωνία να σας τον προσφέρει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...