284
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, δεξιά, σε δηλώσεις του στο δελτίο του ΣΚΑΪ | .

Γώγος: Αν χρειαστεί, τα τοπικά μέτρα για τον κορονοϊό θα εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 07:23
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, δεξιά, σε δηλώσεις του στο δελτίο του ΣΚΑΪ
|.

Γώγος: Αν χρειαστεί, τα τοπικά μέτρα για τον κορονοϊό θα εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 07:23

Βρισκόμαστε ακόμη πλησιέστερα στο ενδεχόμενο τοπικά μέτρα να αρχίζουν να ισχύουν σε όλη τη χώρα, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, στη σκιά των εξελίξεων μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε την Κυριακή.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν σε τοπικό επίπεδο, όπως στη Λέσβο και τον Πόρο.

«Τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανέβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας» δήλωσε.

Για τον δείκτη R είπε ότι είναι πλέον πάνω από το 1 (άρα ένας φορέας μολύνει τουλάχιστον άλλο ένα άτομο) και πρόσθεσε ότι αυτό «χτυπάει το καμπανάκι από πολλές πλευρές, πρέπει να το ακούσουμε όλοι πριν αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα που θα είναι δυσκολότερο να ελεγχθούν». Απηύθυνε δε έκκληση στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, ξεπερνά τα όρια του ανησυχητικού, είναι κρίσιμη παγκοσμίως η έξαρση του φαινομένου πρέπει να υπάρξει συστράτευση, δεν είμαστε κλειστές κοινωνίες πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Γώγος.

Σήμερα, «31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι… περάσαμε το 30, δεν είμαστε ακόμα στο 90 που είχαμε το χειμώνα, αλλά είναι ακόμα καλοκαίρι, διαμορφώνεται κατάσταση που θα τη βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο. Η διασπορά που έχουμε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελεγχθεί ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κανονικότητα την επερχόμενη χειμερινή περίοδο» εξήγησε.

Τέλος, για τη σχολική χρονιά είπε ότι «αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως», σχολιάζοντας πως η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...