266
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ξεπέρασαν ήδη τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά όχι και τον Αλέξη Τσίπρα | IntimeNews

GPO: Στo 27,2% η ΝΔ – Καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο… Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2024, 21:42
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ξεπέρασαν ήδη τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά όχι και τον Αλέξη Τσίπρα
|IntimeNews

GPO: Στo 27,2% η ΝΔ – Καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο… Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2024, 21:42

Σε ένα αποτέλεσμα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος που έχει κατρακυλήσει και δημοκοπικά τους τελευταίους μήνες, θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα καταλληλότερο για αρχηγό τους.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση της GPO, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν οι Παύλος Πολάκης με 7,4%, η Ολγα Γεροβασίλη με 4,7%, ο Νικόλας Φαραντούρης με 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%. To θέμα φυσικά είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει βγει από το παρασκήνιο και φυσικά δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι θα επανέλθει στα του κόμματος. Οσο για τον κ. Κασσελάκη, επίσης δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του μετά την ταπεινωτική για αυτόν πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή.

Κατά τα λοιπά, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη. Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

Οσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το 35,2% των ψηφοφόρων του κόμματος θέλουν να παραμείνει πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από την άλλη, το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. Τα ποσοστά είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ακολουθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...