350
| CreativeProtagon

Γόρδιος δεσμός: Η AstraZeneca μεταξύ Ευρώπης και Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:26
|CreativeProtagon

Γόρδιος δεσμός: Η AstraZeneca μεταξύ Ευρώπης και Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:26

Εξήγηση στην καθυστέρηση της AstraZeneca όσον αφορά τα εμβόλια που όφειλε να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά δεν τα απέστειλε επιχειρεί να δώσει ο Guardian, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του και τη βρετανική εμπειρία αφού κάνει τη σύγκριση και αποφαίνεται ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει το 10% των κατοίκων του, ενώ η ΕΕ μόλις το 2%». Προς διευκόλυνση του αναγνώστη, το βρετανικό Μέσο  χρησιμοποίησε τη μέθοδο των ερωταπαντήσεων ώστε να δείξει το πλέγμα των σχέσεων της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας με τις Βρυξέλλες και με το Λονδίνο.

Γιατί η AstraZeneca μείωσε την προβλεπόμενη προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ;

Η AstraZeneca ενημέρωσε την ΕΕ την περασμένη Παρασκευή ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση (έως και 60%) στις συμπεφωνημένες παραδόσεις του τρέχοντος τριμήνου. Το πρόβλημα της φαρμακευτικής έγκειται στο γεγονός ότι το εργοστάσιό της στο Βέλγιο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση. Οι δικαιολογίες της εταιρείας αφορούν το ιδιότυπον της παραγγελίας, αφού δεν μιλάμε για οποιοδήποτε προϊόν. Ο CEO της, ο Πασκάλ Σοριό, μιλώντας με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε δυσλειτουργίες στη συγκεκριμένη μονάδα που θα εφοδιάσει την Ευρώπη, οι οποίες επιβάλλουν μείωση παραγωγής.

 

Μήπως η AstraZeneca θα στείλει επιπλέον δόσεις στην Ευρώπη από το εργοστάσιό της στη Βρετανία;

Χλωμό. Διότι η φαρμακευτική έχει δεσμευτεί να παραδώσει στο βρετανικό σύστημα Υγείας δύο εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση της παραγγελίας των 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Τι μπορεί να κάνει η Κομισιόν;

Δύναται να παρεμποδίσει την αποστολή στο Νησί του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αφού παρασκευάζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Θα επηρεαστεί η Βρετανία;

Ναι, αφού έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Είναι, δε, σίγουρο ότι το εμβόλιο της Moderna δεν θα εμφανιστεί στο Νησί πριν από τον Απρίλιο – σημειωτέον ότι η Βρετανία έχει παραγγείλει στην αμερικανική φαρμακευτική 17 εκατομμύρια δόσεις. Υπάρχουν άλλες τέσσερις φαρμακευτικές από τις οποίες η Βρετανία ζήτησε εμβόλια, τα οποία όμως ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από τον βρετανικό ΕΟΦ.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Θα υπάρξουν προβλήματα, είτε ποιότητας εμβολίου είτε ποσότητας δόσεων. Θα επιλυθούν, αλλά προς το παρόν όλος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία, αφού θέλει να εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...