440
Ο «Μάικλ Τζόρνταν» και η οικογένεια του ποζάρουν μετά το νικητήριο ζύγισμα που έδειξε 2749 λίβρες (1.247 κιλά) | The 50th Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh-off

Γνωρίστε τον «Μάικλ Τζόρνταν» την πιο βαριά κολοκύθα της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 19:53
Ο «Μάικλ Τζόρνταν» και η οικογένεια του ποζάρουν μετά το νικητήριο ζύγισμα που έδειξε 2749 λίβρες (1.247 κιλά)
|The 50th Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh-off

Γνωρίστε τον «Μάικλ Τζόρνταν» την πιο βαριά κολοκύθα της χρονιάς

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 19:53

Ενας καθηγητής κηπουρικής από τη Μινεσότα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την πιο βαριά κολοκύθα, που ζυγίζει περίπου 1.247 κιλά!

Οπως μεταφέρει ρεπορτάζ του Guardian, o Τράβις Γκίνγκερ έσπασε το ρεκόρ στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζύγισης Κολοκύθας που λαμβάνει χώρα στο Χαφ Μουν Μπέι της Καλιφόρνιας. Η παχιά κολοκύθα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί το 2021 από τον ιταλό Στέφανο Κουτρούπι, κατά περίπου 21 κιλά.

«Αυτή η κολοκύθα ονομάζεται Μάικλ Τζόρνταν επειδή είναι το έτος [20]23… και είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών», δήλωσε ο Γκίνγκερ στο KSTP-TV στη Μινεσότα. (Ο αριθμός της φανέλας του Τζόρνταν ήταν το 23.) «Ξεκίνησε στρογγυλή σα μπάλα μπάσκετ», είπε ο Γκίνγκερ.

Η στιγμή της επιθεώρησης της κολοκύθας λίγο πριν το ζύγισμα (The 50th Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh-off)

Ο «Μάικλ Τζόρνταν» εξελίχθηκε σε μια τεράστια, πορτοκαλί κολοκύθα γεμάτη εξογκώματα που ισοδυναμεί με περίπου 2.110 μπάλες μπάσκετ ή περίπου 275 τυπικές κολοκύθες jack-o’-lantern. Για τη σύγκριση, ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν ζύγιζε 98 κιλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Ο Γκίνγκερ ξόδεψε περίπου 15.000 δολάρια για να ταΐσει και να φροντίσει τον «Μάικλ Τζόρνταν» καθώς η κολοκύθα φούσκωνε στην πίσω αυλή του και την οδήγησε προσεκτικά στην Καλιφόρνια από τη Μινεσότα το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το SFGate.

Ο 43χρονος καθηγητής τοπίου και κηπουρικής στο Anoka Technical College καλλιεργεί κολοκύθες από τότε που ήταν έφηβος, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση. Εχει κερδίσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους διαγωνισμούς ζύγισης κολοκύθας. Φέτος, κέρδισε 30.000 δολάρια και το αντίστοιχο δαχτυλίδι του Super Bowl, σχεδιασμένο από τοπικό κοσμηματοπώλη. Είπε στο SFGate ότι σκόπευε να επανεπενδύσει τα κέρδη του στην καλλιέργεια μιας ακόμα μεγαλύτερης κολοκύθας του χρόνου.

«Δουλεύω για να μπορώ να δω τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων και είναι τόσο ωραίο να έρχομαι εδώ και να βλέπω τους πάντες σε αυτή την πόλη», είπε.

Πολλοί από τους αντιπάλους του Γκίνγκερ στο ζύγισμα της Δευτέρας ήταν από τις κοντινές πόλεις Νάπα και Σόνομα. Το σχετικά ψυχρό κλίμα της Μινεσότα δεν είναι  το ιδανικό για την καλλιέργεια κολοκύθας, με τις θερμοκρασίες την άνοιξη να κυμαίνονται από καύσωνα μέχρι σχεδόν παγετό.

Ο Νικ Κένεντι, που κέρδισε τη δεύτερη θέση, δήλωσε στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι θα το έκανε ακόμη και αν δεν υπήρχε χρηματικό έπαθλο. «Πρέπει να είναι προϊόν αγάπης», δήλωσε στο ABC 7. «Βλέποντας αυτά τα πράγματα να μεγαλώνουν – αυτό το πράγμα μεγάλωνε 30 κιλά την ημέρα στο αποκορύφωμά του, οπότε είναι σαν να βλέπεις ένα μπαλόνι να φουσκώνει μπροστά σου, βασικά».

Οι τρεις βαρύτερες κολοκύθες θα εκτίθενται στο Χαφ Μουν Μπέι μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με τις τεράστιες κολοκύθες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...