1074
Η Τζέσικα Σέαρ με τον Ααρον Λονγκ και την 12χρονη κόρη τους Αλις | BBC

Γνώρισε τον σύντροφό της 12 χρόνια αφού γέννησε το παιδί του!

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 4 Ιανουαρίου 2019, 16:34
Η Τζέσικα Σέαρ με τον Ααρον Λονγκ και την 12χρονη κόρη τους Αλις
|BBC

Γνώρισε τον σύντροφό της 12 χρόνια αφού γέννησε το παιδί του!

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 4 Ιανουαρίου 2019, 16:34

Πριν από 12 χρόνια, η Τζέσικα Σέαρ ζούσε με τη σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό της, στην «καρδιά» της Αμερικής. Το ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδιά και στράφηκε σε τράπεζα σπέρματος, που απαγόρευε στους δότες να ζητήσουν την κηδεμονία των παιδιών τους, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον.

Αφού μελέτησαν τους δότες στην ιστοσελίδα της τράπεζας, κατέληξαν σε έναν οδηγό ταξί-συγγραφέα-μουσικό «μέσου αναστήματος και βάρους» με σγουρά καστανά μαλλιά. Φωτογραφία δεν είδαν, βέβαια, μια που οι τράπεζες δεν την διαθέτουν στους πελάτες τους. «Φαντασιωνόμασταν με την σύντροφό μου ότι άκουγε τις ιστορίες των επιβατών του στο ταξί και έγραφε ένα υπέροχο μυθιστόρημα», διηγείται η Σέαρ στο BBC.

Το ζευγάρι αποφάσισε ότι έγκυος θα μείνει η Τζέσικα, καθώς έγραφε τη διατριβή της για το διδακτορικό και έπρεπε να είναι σπίτι. Μετά από επτά μήνες προσπάθειας, τα κατάφερε. «Το 2005 γεννήθηκε η μεγάλη μου κόρη, η Αλις. Ημουν η πρώτη λεσβία μητέρα που ήξερα. Ολες οι άλλες, είχαν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις τους με άντρες.

»Είμαστε σίγουρες ότι δεν θα συναντούσαμε ποτέ τον δότη. Η σύζυγός μου ιδιαίτερα, ήταν εχθρική στην ιδέα να γνωρίσουν τα παιδιά μας τον βιολογικό τους πατέρα. Πίστευε ότι η αγάπη είναι το βασικό συστατικό μιας οικογένειας κι εγώ συμφώνησα. Αποτίσαμε όμως, φόρο τιμής στα λογοτεχνικά του γονίδια, διαβάζοντας άπειρα βιβλία στο αγέννητο ακόμα παιδί μας».

Μετά από λίγους μήνες, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει και δεύτερο παιδί -αυτή τη φορά θα έμενε έγκυος η άλλη γυναίκα- και χρησιμοποίησε σπέρμα από τον ίδιο άντρα. Η δεύτερη κόρη τους είχε διαφορά ενάμισι χρόνο από την αδελφή της.

Καθώς μεγάλωναν τα κορίτσια, οι μητέρες τους έβλεπαν ότι είχαν πράγματι κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους: ήταν πολύ ψηλά -και όχι μέσου αναστήματος, όπως έλεγε ο δότης, είχαν λεπτό στόμα, μικρή μύτη, «ηλεκτρισμένα μάτια σαν σμαράγδια κάτω από το νερό» και χρησιμοποιούσαν πλούσιο λεξιλόγιο».

Ολα έμοιαζαν να βαίνουν ιδανικά στην οικογένεια, μέχρι που«μία ωραία πρωία», η σύζυγός της Τζέσικα πήρε την κόρη που γέννησε και έφυγε από το σπίτι. «Μου ανακοίνωσε ότι η σχέση μας τελείωσε. Δεν υπήρχαν συγκρούσεις, δεν είχαμε προβλήματα στην οικογένειά μας και η απόφασή της με σόκαρε και με στενοχώρησε. Μου είπε ότι δεν ήθελε να το συζητήσει και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να σώσω τον γάμο μας», λέει η Σέαρ.

» Για κάποια χρόνια, τα παιδιά μοίραζαν τον χρόνο τους ανάμεσα στις δύο μητέρες όμως, όταν η Αλις ήταν 10 ετών, η πρώην σύζυγος της Τζέσικα έκοψε κάθε επαφή με την πρώτη της κόρη και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη ζωή της, παίρνοντας μαζί τη μικρή της αδελφή.

»Εναν χρόνο αργότερα, η Αλις είχε αρχίσει να ρωτάει επίμονα για τον πατέρα της και την καταγωγή της και ζήτησε από την γιαγιά της ένα τεστ DNA για δώρο Χριστουγέννων. Ηταν τότε, που είχαν ξεκινήσει να διαφημίζονται τα τεστ ιδιωτικών εταιρειών, έναντι 100 δολαρίων. Δεν κίνησε την περιέργεια μόνο στην Αλις, όμως. Το ίδιο έκαναν κι άλλα ετεροθαλή αδέλφια της, αλλά και ο ίδιος ο βιολογικός της πατέρας.

» Ετσι, όταν ήρθαν πίσω τα αποτελέσματα, ήταν αποκαλυπτικά. Πρώτη, τα είδε η μητέρα της. «Πίστευα ότι δεν θα έβρισκα τίποτα. Ομως, στην ιστοσελίδα της εταιρείας, εμφανίστηκε μπροστά μου ο πατέρας των παιδιών μου: “Ααρον Λονγκ, Πατέρας”. Και μετά, ο ετεροθαλής αδελφός της, Μπράις Γκάλο. Αμέσως, έψαξα online να βρω στοιχεία για τον πατέρα. Υπήρχαν πολλοί με αυτό το όνομα, αλλά κατάφερα να εντοπίσω έναν μουσικό και συγγραφέα στο Σιάτλ με μεταπτυχιακό στη Λογοτεχνία. Στη φωτογραφία του, φορούσε ένα μεταξωτό τουρμπάνι και έπαιζε τρομπόνι. Μετά, βρήκα και άλλες φωτογραφίες από τα σχολικά του χρόνια και η ομοιότητα δεν μου άφησε καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν ο πατέρας των κοριτσιών μου».

Η Τζέσικα του έστειλε μήνυμα: «Γεια του Ααρον, έχω δύο κόρες που ταιριάζουν στο DNA σου.  Αν σε ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε φωτογραφίες κλπ, είμαστε στη διάθεσή σου».

Ο Ααρον απάντησε αμέσως. Μετά από κάποια μηνύματα, έστειλε στην Τζέσικα την ιστορία της ζωής του, σε ένα κείμενο 50 σελίδων, το οποίο η Σέαρ «καταβρόχθισε».

Η ίδια έγραψε και στον αδελφό της κόρης της, τον Μπράις, ο οποίος είχε μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο. Κι αυτός απάντησε αμέσως, και μάλιστα της σύστησε την 19χρονη Μάντι, μία ακόμα ετεροθαλή αδελφή της Αλις, η οποία δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια της μικρότερης αδελφής της.

Από αριστερά: Η Τζέσικα, ο Ααρον, η Αλις, η Μάντι και ο Μπράις.

Η Τζέσικα και ο Ααρον συνέχισαν να μιλούν διαδικτυακά και συμφώνησαν να συναντηθούν όλοι μαζί για να γνωριστούν από κοντά. Ο Ααρον κανόνισε να βρεθούν στο Σιάτλ και μάλιστα έκανε ένα μεγάλο πάρτι σπίτι του όπου κάλεσε όλες του τις πρώην με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλους παλιούς και καινούργιους, για να γνωρίσουν τα παιδιά του, την Αλις, τον Μπράις και τη Μάντι.

«Περάσαμε πολύ χρόνο όλοι μαζί σε εκείνο το ταξίδι και τα αδέλφια της Αλις την αγάπησαν», θυμάται η Τζέσικα, η οποία εκείνη την εποχή, είχε σχέση με έναν άλλον άντρα. «Ταιριάζαμε σε πολλά με τον πατέρα της Αλις αλλά δεν ήθελα να διακινδυνέψω την καινούργια τους σχέση». Σύντομα όμως, ο Ααρον τις κάλεσε να μετακομίσουν στο Σιάτλ για να είναι κοντά στην κόρη του. «Ενα βράδυ, μιλούσαμε επί ώρες για τα πάντα. Ενιωθα ότι ήταν ήδη οικογένεια και έμοιαζε σε τόσα πολλά με τα κορίτσια μου», λέει η Σέαρ.

Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και παραμένουν. Στο ίδιο κτίριο, μένουν η ηλικιωμένη μητέρα του και η Μάντι, ενώ προσπαθούν να πείσουν και τον Μπράις να μετακομίσει εκεί από τη Νέα Υόρκη. Η Τζέσικα γνώρισε και άλλα παιδιά του Ααρον, ο οποίος έδινε το σπέρμα του επί έναν χρόνο στην τράπεζα έναντι 80 δολαρίων την εβδομάδα. Μέσω του site με το τεστ DNA, βρήκε 10 παιδιά του, αλλά υπολόγισε ότι ίσως να είχε συνολικά… 67! Τη δική του πλευρά της ιστορίας γράφει ο ίδιος στους «New York Times».

«Ποιος ξέρει», αναρωτιέται η Τζέσικα, «ίσως μια μέρα, όλα τα παιδιά του έρθουν να μείνουν μαζί μας. Πριν από χρόνια, έκανα μία αντισυμβατική οικογένεια. Εμαθα πολλά για το τι σημαίνει μία οικογένεια και το DNA απέκτησε μεγαλύτερη σημασία για μένα από ό,τι παλιά. Ομως, οι οικογένειες χτίζονται με αγάπη και όχι με τα γονίδια. Το να είμαστε ανοιχτοί σε αυτή την αγάπη συνθέτει τελικά μία οικογένεια. Ολοι είναι καλοδεχούμενοι και μπορούν να γίνουν μέρος της και υπάρχει χώρος σε αυτήν για όλων των ειδών τις σχέσεις».

«Κάνω όμορφα μωρά», γράφει το μπλουζάκι του Ααρον, που φωτογραφίζεται με τρία από τα πολλά παιδιά του (από αριστερά, η Μάντι, ο Μπράις και η Αλις).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...