354
Η πολυτελής έπαυλη Chateau Diter | Google Maps

Γκρεμίζεται έπαυλη αξίας 56 εκατ. ευρώ στη γαλλική Ριβιέρα ως αυθαίρετη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 07:25
Η πολυτελής έπαυλη Chateau Diter
|Google Maps

Γκρεμίζεται έπαυλη αξίας 56 εκατ. ευρώ στη γαλλική Ριβιέρα ως αυθαίρετη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 07:25

Ο Πάτρικ Ντίτερ «έριξε» μέσα σε 14 χρόνια πάνω από 56 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της, αλλά τώρα θα δει την πολυτελή του έπαυλη να κατεδαφίζεται.

Γιατί;

Γιατί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, το γαλλικό Δημόσιο είναι αυστηρότερο σε περιπτώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων – και δη στην Ριβιέρα, έναν άπω τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Το Chateau Diter, ένα πανέμορφο ακίνητο σε τοσκανικό στιλ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους μεταξύ του Μονακό και των Καννών, πρέπει να κατεδαφιστεί εντός 18 μηνών, αφού τοπικό εφετείο δικαίωσε ένα ζευγάρι Βρετανών που «ενημέρωσε» πως ήταν αυθαίρετο.

Όπως αποφάνθηκε τη Δευτέρα το εφετείο του Αιξ-αν-Προβάνς, ο ιδιοκτήτης του, Πάτρικ Ντίτερ, δεν κατάφερε να πάρει άδεια οικοδόμησης πριν κατασκευαστεί σε προστατευόμενη δασική περιοχή το 2005.

Ο χώρος ήταν αρχικά σπίτι σε ένα αγρόκτημα 2.700 τετραγωνικών μέτρων μέχρι να εξελιχθεί σε ένα αναγεννησιακό κάστρο με 11 πολυτελείς σουίτες, τρεις πισίνες, δύο ελικοδρόμια και αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει πάρτι με 2.000 πλούσιους και διάσημους καλεσμένους.

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ο Ντίτερ ισχυρίστηκε ότι είχε καθαρίσει το ακίνητο καθώς ήταν «μολυσμένο από φίδια» τονίζοντας  επίσης ότι του δόθηκε «προφορική» άδεια για την επέκταση της ιδιοκτησίας.

Ωστόσο δεν έπεισε και το αμείλικτο γαλλικό Δημόσιο τον τιμώρησε.

Το ζευγάρι των Βρετανών που επιθυμούν την κατεδάφιση της έπαυλης

Η 14χρονη νομική μάχη είχε ξεκινήσει από τους Βρετανούς εκατομμυριούχους Στέφεν και Κάρολιν Μπατ, οι οποίοι είδαν έναν πύργο να «αναδύεται» ξαφνικά δίπλα στο σπίτι τους, ενώ έκαναν παράπονα για την διαρκή φασαρία, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας, λόγω των πάρτι που διοργάνωνε ο Ντίτερ για τους πλούσιους και διάσημους.

Μιλώντας στην Τelegraph, η – γαλλικής καταγωγής – κυρία Μπατ δήλωσε ότι ήταν «ευχαριστημένη» από την απόφαση να κατεδαφιστεί το ακίνητο, καθώς αυτό θα σημαίνει πως θα σταματήσει επιτελούς να χρησιμοποιείται από Ρώσους ολιγάρχες και εταιρείες παραγωγής ταινιών, οι οποίες το νοικιάζουν για 45.000 ευρώ την ημέρα.

Στον Ντίτερ έχει επιβληθεί επίσης πρόστιμο άνω των 500.000 ευρώ, αν και γλίτωσε την ποινή φυλάκισης τριών μηνών, η οποία είχε αρχικά επιβληθεί επίσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...